Haarlem,
15
mei
2019
|
07:33
Europe/Amsterdam

Webinar over inclusief onderwijs

Op 24 mei om 20.00 uur organiseert Expertisecentrum Diversiteitsbeleid ECHO de webinar: From theory to practice – Inclusive education and curriculum development met Dr. Frank Tuitt en Dr. Saran Steward

De centrale vraag in deze webinar is: waarom is het zo belangrijk om curricula en onderwijsbeleid op instellingsniveau te ontwikkelen, vanuit een perspectief van inclusief onderwijs? Verschillende theoretische raamwerken van inclusief hoger onderwijs komen aan de orde en worden besproken.

Over Multinclude project
In het Erasmus+ -project #Multinclude werken zeven internationale partners samen. Het doel van het Multinclude project om goede voorbeelden te vinden van inclusie in het onderwijs en te bouwen aan een community of practice van toegewijde professionals. Deze professionals werken aan schoolvoorzieningen die alle studenten in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen in een veilige leeromgeving. Dit om toegewijde ‘lifelong learners’ te kunnen worden, hun middelbare school af te ronden en door te gaan naar tertiair onderwijs.

70 internationale, goede voorbeelden van inclusief onderwijs zijn inmiddels gedetecteerd, beschreven en onderzocht door het Erasmus+ -project #Multinclude. De webinar is een van de activiteiten om de resultaten te delen.

Meer informatie en aanmelden
Het webinar duurt van 20.00 tot 21.00 uur. De voertaal is Engels. Ga voor meer informatie en aanmelden naar Multinclude.eu