Rotterdam,
11
maart
2021
|
15:50
Europe/Amsterdam

Wereldhavendagen: Inholland Rotterdam stapt wederom aan boord!

Activiteiten bedenken, radio maken of programmaonderdelen begeleiden: studenten van Hogeschool Inholland Rotterdam en het Albeda College zetten zich ook dit jaar weer in voor de Wereldhavendagen, die begin september plaatsvinden in Rotterdam. Jongeren spelen sowieso een belangrijke rol als het gaat om de toekomst van de Rotterdamse haven. Reden genoeg voor Inholland Rotterdam en Albeda om de samenwerking met de Stichting Wereldhavendagen te vernieuwen en te verstevigen.

Inholland en Albeda tekenden 4 maart een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Een heuglijk moment dat alle partijnen positieve energie geeft in deze coronatijd. Met als ondertekenaars: Nahied Rezwani (vestigingsdirecteur Inholland Rotterdam), Yvonne Eijkenaar en Silvio Sterkman (beide adjunct-directeur van Albeda), Margit Bosch (medeoprichter Wereldhavendagen Academy), Sabine Bruijnincx (directeur Stichting Wereldhavendagen) en Bert Aben (voorzitter Stichting Wereldhavendagen).

De afgelopen jaren hebben vele jonge talenten van Inholland Rotterdam aan interessante opdrachten gewerkt voor de Wereldhavendagen. Ook mbo-studenten van Albeda voerden afgelopen jaren opdrachten uit voor de stichting. Studenten zijn het gehele jaar door betrokken bij Stichting Wereldhavendagen. Ze doen projecten of vrijwilligerswerk tijdens de Wereldhavendagen, bedenken concepten, maken marketinguitingen en doen onderzoek voor de Stichting. Ook zijn er studenten die een (afstudeer)stage konden doen bij Stichting Wereldhavendagen of de Wereldhavendagen Academy.

De samenwerking bevalt zo goed dat alle partijen hebben gekozen om deze te verstevigen met de intentie om deze voor meerdere jaren aan te gaan. Met het tekenen van het samenwerkingscontract verstevigen de betrokken partijen de band tussen verschillende onderwijsniveaus. Ook kunnen met de ondertekening nieuwe projecten gerealiseerd worden, waar studenten op zowel mbo- als hbo-niveau aan kunnen werken.

Over de Wereldhavendagen 
De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland in de haven en het centrum van Rotterdam.
Er zijn spectaculaire demonstraties op de kade en het water, er kunnen schepen bezichtigd worden en er gaan interessante excursies de haven in. Drie dagen lang presenteren bedrijven zich aan het publiek en is er volop beweging op het water. De organisatie zet de Rotterdamse haven in het zonnetje. Normaliter gebeurt dit met een fysiek evenement in het centrum en de haven van Rotterdam. In verband met corona vorig jaar echter gekozen voor een online editie onder de noemer Port Stories 2020. Dit jaar wordt de Rotterdamse haven in het zonnetje gezet op 3, 4 en 5 september.

Wereldhavendagen AcademyDe Wereldhavendagen Academy is de schakel tussen het onderwijs en Stichting Wereldhavendagen. Zij verbindt jong talent, onderwijs en (partners van) de Wereldhavendagen en stimuleert studenten om het beste uit zichzelf te halen. De Wereldhavendagen Academy wil de studenten helpen om zich verder te ontwikkelen, onder begeleiding van ervaren krachten in de organisatie. Dit doen zij in samenwerking met onderwijsinstellingen, leveranciers en partners van het evenement.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.