Haarlem,
04
november
2020
|
15:03
Europe/Amsterdam

Werk en mantelzorg - samen werkt het

Workshop voor mantelzorgers op 10 november

evv-inh-amstelveen-zonnehuis-7253-jpg

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld. Toch wordt er weinig over gesproken. Er leven nog veel taboes en vooroordelen. Samen zoeken medewerkers en leidinggevenden naar hun eigen verantwoordelijkheid en rol. Op 10 november tijdens de dag van de mantelzorg biedt Stichting werk & mantelzorg een online workshop aan voor iedereen die mantelzorger is. Je kunt je inschrijven via het Leerportaal HR.

Doel van de bijeenkomst is om inzichten te creëren. Zo is het belangrijk om zaken rond mantelzorg (op tijd) bespreekbaar te maken met je leidinggevende en te informeren naar ondersteuningsmogelijkheden binnen en buiten de hogeschool. En wat kun je zelf ondernemen om als mantelzorger in balans te blijven. Hoe bespreek je je 'draagkracht', je 'draaglast', 'energiegevers' en 'energienemers'? En wie kunnen je daarbij helpen.

Ook willen we graag horen wat er speelt bij jou als werkende mantelzorger. Hoe ervaar jij de combinatie werk en mantelzorg en wat heb jij nodig om het te kunnen combineren? We gaan met elkaar in gesprek over hoe we de combinatie werk en mantelzorg ervaren. Op een dynamische wijze onderzoeken en bespreken we verschillende thema’s. Deze online workshop brengt jou als werkende mantelzorger in gesprek met andere werkende mantelzorgers. Dit alles om ervaringen, tips en best practices te kunnen delen.

Praktische gegevens:

  • Dinsdag 10 november om 15.00 uur
  • Duur 1,5 - 2 uur
  • Maximaal 10 deelnemers
  • Inschrijven via het Leerportaal HR, klik op leertrajecten daar staat de workshop Mantelzorg & Werk.

Inholland Mantelzorgvriendelijke werkgever
Inholland wil mantelzorgvriendelijk werken op de kaart zetten. Mantelzorgvriendelijke organisaties zijn organisaties die de combinatie werk en mantelzorg bespreekbaar maken, medewerkers aandacht en begrip bieden, hun wijzen op ondersteuningsmogelijkheden en met ze meedenken over oplossingen. Deze workshop is een eerste aanzet daartoe.