Utrecht,
18
november
2019
|
06:53
Europe/Amsterdam

Werkconferentie havo-hbo op 11 december

Wat kunnen het voortgezet onderwijs en het hbo doen om te zorgen dat de onderwijsprogramma’s in pedagogisch-didactische zin beter aan gaan sluiten? Tijdens de Werkconferentie havo-hbo, op woensdag 11 december in Utrecht, gaan vakdocenten havo en hbo in gesprek met elkaar om antwoord te geven op deze vraag. Je kunt je aanmelden via vereniginghogescholen.nl.

Het studiesucces van havisten die doorstromen naar het hbo blijft een bron van zorg. Dat kan en moet beter. Maar hoe? Op de derde werkconferentie havo – hbo gaan docenten uit het havo en het hbo met elkaar de uitdaging aan om de aansluiting havo-hbo te verbeteren. Wat kunnen we van elkaar leren? Waarom switchen zoveel havisten na hun eerste jaar op de hogeschool van opleiding? En hoe kunnen we uitval voorkomen?

Spreker 
Jelle Jolles, hoogleraar Neuropsychologie em. en directeur van het Centrum Brein & Leren, verzorgt de aftrap met een korte, prikkelende presentatie.

Voor wie?
De doelgroep van deze werkconferentie bestaat uit docenten havo uit de verschillende vakgebieden en docenten die zowel havo als hbo-ervaring hebben.

De werkconferentie vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur bij Cursus- en Vergadercentrum Domstad in Utrecht.

Ga voor aanmelden en het programma naar verenigingenhogescholen.nl.