30
maart
2022
|
09:30
Europe/Amsterdam

Werken in applicaties via het Applicatieportaal

Het is bijna zover: vanaf april 2022 zetten we ook applicaties voor medewerkers over naar het nieuwe Applicatieportaal. Dit portaal is sinds 28 februari in gebruik, zoals je in eerdere berichtgeving op Iris hebt kunnen lezen. Nu vind je in het portaal voornamelijk applicaties voor studenten. Daar komt dus verandering in. In het nieuwe Applicatieportaal kun je waar en wanneer je maar wilt je favoriete applicaties opstarten.

Je bereikt het portaal via de tegel ‘Applicatieportaal’ onder ‘Mijn apps’ op Iris. In de Sway ‘Aan de slag met het Applicatieportaal’ lees je meer over het gebruik.

Applicaties voor medewerkers
Op dit moment bieden we via het nieuwe portaal veel educatieve applicaties aan voor studenten. Denk hierbij aan SPSS, BIZZdesign, ChemOffice en SketchUp. In april volgen de generieke en bedrijfsapplicaties, zoals Quintiq, ProActis en VideoScribe. Je zult als medewerker vanaf dan op een andere manier een applicatie gaan gebruiken dan je gewend bent. Waar je voorheen een applicatie installeerde uit het ‘roze tasje’/ de Application Catalog, ga je nu naar het Applicatieportaal om je applicatie te gebruiken.

Wanneer welke applicatie beschikbaar?
De geïnstalleerde applicaties vanuit de Application Catalog zijn binnenkort niet meer te gebruiken. Op de pagina ICT-aanvragen vind je onder ‘Livegangen van generieke en bedrijfsapplicaties in Applicatieportaal’ terug wanneer welke applicatie beschikbaar is in het portaal (en niet meer via de oude dienst).

Tijdelijk applicaties op meerdere plekken 
Omdat we de applicaties in fases overzetten, kan het zijn dat je tijdelijk via zowel het Applicatieportaal als via de oude diensten werkt. Misschien verwarrend, maar we hebben voor deze werkwijze moeten kiezen vanwege de grote hoeveelheid applicaties. We streven ernaar dat de ‘verhuizing’ in mei 2022 klaar is en een groot deel van onze huidige applicaties te vinden is in het Applicatieportaal. 

Wil je weten welke applicaties in het nieuwe Applicatieportaal te vinden zijn? Bekijk dan de lijst op de pagina ICT-aanvragen: klik daarvoor op ‘Overzicht beschikbare applicaties’. 

Meer weten of hulp nodig? 
Via Iris houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Op Weten & Regelen zorgen we voor actuele informatie.   

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Renée van Acker-van der Meulen. Zij is als projectleider aan de implementatie van het Applicatieportaal verbonden.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.