20
september
2022
|
09:09
Europe/Amsterdam

Werkgeluk: Floortje Dopmeijer en Vanessa d'Fonseca-Toekaja

‘Stap je ’s ochtends vol energie uit bed en heb je zin in je werk’

Floortje  Dopmeijer

Werk is een belangrijk deel van ons leven. Daarom doen we het liefst iets dat ons gelukkig maakt. Maar hoe vind je dit geluk? Deze week is het de nationale Week van het Werkgeluk. Enkele collega’s van Hogeschool Inholland vertellen daarom over hun werkgeluk. Aan het woord zijn Floortje Dopmeijer, manager bij Inholland Academy en Vanessa d’Fonseca-Toekaja, procescoördinator bij Hogeschool Inholland. 

Floortje studeerde Frans en werkte jarenlang bij een grote, Nederlandse bank, eerst in een sales- en later in een HR-functie. Maar ze merkte dat ze niet op haar plek zat. “Ik besloot mijn hart te volgen en werd docent bij een international business-opleiding bij een hbo-instelling. Op de HR-afdeling vond ik het altijd al leuk om mensen uit te dagen om zich te blijven ontwikkelen. Zeker als het om mensen gaat die een drive hebben om vooruit te komen.” 

Lees hier het hele interview met Floortje.
 

Vanessa d'Fonseca-Toekaja

‘Dankzij de vrijheid om mijn werk zelf in te vullen ervaar ik echt werkgeluk!’

Vanessa is iemand van de praktijk. “Al doende leer ik en kom ik erachter wat ik wel of niet leuk vind. Gedurende mijn loopbaan heb ik verschillende opleidingen gevolgd die op dat moment nuttig voor me waren. Zo kan ik mezelf motiveren.” 

Sociale omgeving 
Bij een groot accountantskantoor werd Vanessa met veel plezier coördinator Learning & Education. “Ik vond het leuk om workshops en trainingen te verzorgen voor medewerkers. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe functie en dacht dat projectmanager iets voor me was, merkte ik dat ik toch beter in een zachtere, sociale omgeving zou passen.” 

Leggings en gemakkelijke laarzen 
Vanessa maakte de overstap naar Hogeschool Inholland Den Haag waar ze op de Centrale Studentenadministratie ging werken. “Het werk en de sfeer spraken me aan. Ik wisselde mijn mantelpakjes en hakken in voor leggings en gemakkelijke laarzen. En er veranderde nog meer. Ik ben geboren en getogen in Suriname en ik merkte dat mijn Surinaamse accent na jaren terugkwam. Bij Inholland voelde ik dat ik mezelf mocht zijn.” 

Lees hier het hele interview met Vanessa.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.