20
september
2022
|
08:54
Europe/Amsterdam

Werkgeluk: in gesprek met Floortje Dopmeijer

‘Stap je ’s ochtends vol energie uit bed en heb je zin in je werk’

Floortje  Dopmeijer

Werk is een belangrijk deel van ons leven. Daarom doen we het liefst iets dat ons gelukkig maakt. Maar hoe vind je dit geluk? Deze week is het de nationale Week van het Werkgeluk. Enkele collega’s van Hogeschool Inholland vertellen daarom over hun werkgeluk. Aan het woord is Floortje Dopmeijer, manager bij Inholland Academy. 

Floortje studeerde Frans en werkte jarenlang bij een grote, Nederlandse bank, eerst in een sales- en later in een HR-functie. Maar ze merkte dat ze niet op haar plek zat. “Ik besloot mijn hart te volgen en werd docent bij een international business-opleiding bij een hbo-instelling. Op de HR-afdeling vond ik het altijd al leuk om mensen uit te dagen om zich te blijven ontwikkelen. Zeker als het om mensen gaat die een drive hebben om vooruit te komen.” 

Supergemotiveerde professionals 
In 2018 stapte Floortje over van het reguliere hbo-onderwijs naar Inholland Academy. “Wij bieden uiteenlopende opleidingen voor professionals”, vertelt ze. “Het leuke hiervan is, dat de deelnemers veelal supergemotiveerd zijn. Ze hebben allemaal een professionele mindset en dat werkt stimulerend, houdt je scherp en het is heel dankbaar werk om mensen met een passende opleiding verder te helpen.” 

Leven lang ontwikkelen 
Floortje begon als opleidingsadviseur bij Inholland Academy en kreeg vorig jaar de kans om manager te worden. “Ik doe nog steeds volop waarin ik geloof: een leven lang ontwikkelen. Als Academy doen wij graag een stapje extra om zo professionals klaar te stomen voor de wereld van morgen.” 
 

Luister naar je intrinsieke motivatie om bepaald werk te doen. En ga bij jezelf na of je met energie wakker wordt om aan de nieuwe werkdag te beginnen. Dat gun ik iedereen.

Floortjes tip voor werkgeluk
Floortje Dopmeijer

Nieuwe functie 
In haar nieuwe functie ontwikkelt ook Floortje zich. “Ik krijg de vrijheid, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om mijn rol zelf in te vullen. Zo werken we sinds een jaar met zelforganiserende teams. De samenwerking met de teams mag ik naar eigen inzicht invullen. Collega’s bepalen zelf hoe vaak ze met me in gesprek willen.” 

Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid 
Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid: voor Floortje zijn dat de ingrediënten voor werkgeluk. “En belangrijk is dat mijn werk maatschappelijke betekenis heeft, een kenmerkend element voor werk in het onderwijs.” Dat het wel goed zit met haar werkgeluk, ervaart Floortje elke dag. “De graadmeter is heel simpel: stap je ’s ochtends vol energie uit bed en heb je zin in je werk? En ben je na je werkdag dankbaar en trots dat je iets hebt kunnen bijdragen? In mijn geval aan de ontwikkeling van mensen.” 

Persoonlijk en dichtbij 
Natuurlijk draagt een fijne werkomgeving ook bij aan het werkgeluk. “Inholland is echt persoonlijk en dichtbij. Er heerst bijna een sterke band tussen collega’s. En vanuit de organisatie is er ook voldoende aandacht voor collega’s. Bijvoorbeeld door kleine attenties bij de start van het studiejaar of rond kerst. Je wordt gezien. Tegelijkertijd is Inholland groot genoeg om uitgedaagd te worden. Je kunt je in allerlei richtingen ontwikkelen.” 

Reacties 1 - 3 (3)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Mariska Visser
28
September
2022
Blij met jou als mijn manager! Benaderbaar, professioneel, oplossingsgericht en met aandacht voor iedereen!
Roos Tros
26
September
2022
Go Floortje! Jij bent altijd een inspiratie voor motivatie geweest! :)
Audrey Weinberg
25
September
2022
Am so happy for you to have continued to develop yourself and to have found a role that’s a great fit for you! Good article and yes, it’s so important to have a good atmosphere at work! I have that at my work, too! And I believe that people at work all have to make that small step to help contribute positive energy to keep it that way. And If there are people blocking happiness, I’m happy if they get out of my way!