Haarlem,
22
september
2022
|
08:19
Europe/Amsterdam

Werkgeluk: in gesprek met Susanne van Sligtenhorst-Groen

‘Het is essentieel dat een organisatie bij jou past’

Susanne  van Sligtenhorst-Groen

Werk is een belangrijk deel van ons leven. Daarom doen we het liefst iets dat ons gelukkig maakt. Maar hoe vind je dit geluk? Deze week is het de nationale Week van het Werkgeluk. Enkele collega’s van Hogeschool Inholland vertellen daarom over hun werkgeluk. Aan het woord is Susanne van Sligtenhorst-Groen, communicatiemedewerker bij de afdeling Informatievoorziening en Technologie (IVT) van Hogeschool Inholland. 

Susanne heeft een verleden als student bij Hogeschool Inholland. “Ik heb veel geleerd op de praktijkgerichte opleiding Communicatie. Tijdens de laatste loodjes ging ik alvast werken bij een grote verzekeringsmaatschappij, waar ik me richtte op communicatie en verbetertrajecten. Uiteindelijk deed ik dit op de IT-afdeling. Een dynamische plek, want IT-ontwikkelingen staan nooit stil.” Na bijna tien jaar maakte Susanne de overstap naar een klein, groeiend IT-bedrijf. “Maar ik ontdekte dat het bedrijf niet bij me paste.” 

Meteen een klik 
Gelukkig wees een ex-collega van de verzekeringsmaatschappij op een vacature van Hogeschool Inholland. “Het ging om een allround teamondersteuner op de afdeling IVT met het accent op communicatie. Dat paste precies. Bovendien had ik goede herinneringen aan de hogeschool en voelde ik meteen een klik bij het eerste gesprek. Als gevoelsmens is dat belangrijk voor mij.” 

Doorgroeien tot communicatiemedewerker 
Susanne zit goed op haar plek. Haar ervaring met IT-projecten en communicatie komt op de afdeling IVT helemaal uit de verf. “Het laatste jaar kwamen er steeds meer communicatie-activiteiten op mijn pad, waardoor ik mocht doorgroeien tot communicatiemedewerker bij IVT. Zo kan ik me volledig richten op de communicatie voor bijvoorbeeld projecten of wijzigingen binnen onze IT-dienstverlening. Dat is hard nodig, want we moeten collega’s en studenten goed op de hoogte zien te houden van veranderingen.” 

Volg je gevoel en ga na of je je er ergens op je gemak voelt. Wees ook niet bang jezelf op één te zetten: gaat een eerste gesprek niet lekker of twijfel je over de functie? Kijk dan nog even verder.

Susannes tip voor werkgeluk
Susanne van Sligtenhorst-Groen

Creatief bezig 
Voor Susanne zijn doorgroeimogelijkheden belangrijk voor haar werkgeluk. “Ik ben leergierig en voel me op mijn gemak als ik me kan blijven ontwikkelen. Die ruimte biedt Inholland zeker. Zo start ik deze maand met een cursus InDesign om teksten te kunnen opmaken. Ik word het gelukkigst als ik creatief bezig ben. Van het opzetten van communicatie-activiteiten met tekst, beeld en vormgeving krijg ik veel energie.” 

Sociale, open cultuur 
Minstens zo belangrijk voor Susannes werkgeluk is dat zij zich gezien voelt. “Inholland heeft een sociale, open cultuur waar je jezelf kunt zijn en je ei kwijt kunt. Er wordt echt naar je gekeken als mens. Zo mochten we bijvoorbeeld – heel out-of-the-box – een training volgen over slaap om zo meer rust in je werkdag te kunnen inbouwen en fit te blijven. Je merkt ook aan de secundaire arbeidsvoorwaarden dat er goed voor collega’s wordt gezorgd. Van verlofregelingen tot mogelijkheden om thuis te werken. Je kunt goed de balans bewaren.” 

Rust en trots 
“Hoe ik merk dat het wel goed zit met mijn werkgeluk?”, zegt Susanne. “Aan de manier waarop ik opsta: met rust. Maar ook aan het feit dat ik met trots vertel dat ik bij Inholland werk. Onderwijs is altijd in beweging en die dynamiek past bij me. Voor werkgeluk is dat essentieel: een organisatie moet bij jou passen.” 
 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.