22
september
2022
|
09:26
Europe/Amsterdam

Werkgeluk: Susanne van Sligtenhorst-Groen en Lisa Klinkenberg

‘Het is essentieel dat een organisatie bij jou past’

Susanne van Sligtenhorst-Groen

Werk is een belangrijk deel van ons leven. Daarom doen we het liefst iets dat ons gelukkig maakt. Maar hoe vind je dit geluk? Deze week is het de nationale Week van het Werkgeluk. Enkele collega’s van Hogeschool Inholland vertellen daarom over hun werkgeluk. Aan het woord zijn Susanne van Sligtenhorst-Groen, communicatiemedewerker bij de afdeling Informatievoorziening en Technologie (IVT) van Hogeschool Inholland en Lisa Klinkenberg, onderzoeker bij Hogeschool Inholland.

Susanne heeft een verleden als student bij Hogeschool Inholland. “Ik heb veel geleerd op de praktijkgerichte opleiding Communicatie. Tijdens de laatste loodjes ging ik alvast werken bij een grote verzekeringsmaatschappij, waar ik me richtte op communicatie en verbetertrajecten. Uiteindelijk deed ik dit op de IT-afdeling. Een dynamische plek, want IT-ontwikkelingen staan nooit stil.” Na bijna tien jaar maakte Susanne de overstap naar een klein, groeiend IT-bedrijf. “Maar ik ontdekte dat het bedrijf niet bij me paste.” 

Lees hier het hele interview met Susanne. 

Lisa  Klinkenberg

‘Het is heel belangrijk dat je energie krijgt door wat je doet.’

Lisa studeerde sociologie, liep stage bij Sanquin, een organisatie voor bloedvoorziening, en kreeg daarna de kans om er te promoveren op donordiversiteit. “Er zitten zowel sociale als gezondheidsaspecten aan het onderwerp en vooral die combinatie vind ik interessant.” 

Na haar promotie wilde Lisa verder in het onderzoek en onderwijs. Ze werd docent-onderzoeker bij een andere hbo-instelling. “Ik zat daar niet op mijn plek”, zegt ze eerlijk. “Ik werkte in het financiële domein, waarin ik niet goed thuis was. Bovendien ging het lesgeven vaak ten koste van mijn onderzoekswerk.”  

Onderzoeker lectoraat Studiesucces  
Blij was Lisa toen ze vorig jaar begon als onderzoeker bij het lectoraat Studiesucces van Hogeschool Inholland. “Ik zocht iets in het onderzoek en onderwijs en dat heb ik gevonden. Nu doe ik voornamelijk onderzoek, met de mogelijkheid om incidenteel studenten te begeleiden of les te gaan geven. En onderwerpen als studentwelzijn en -betrokkenheid spreken mij vanuit mijn achtergrond en ervaring erg aan.”

Lees het hele interview met Lisa.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.