Alkmaar,
02
mei
2017
|
08:04
Europe/Amsterdam

Wij Inholland 2017: Glass Saver

Glass Saver

“Een wijnglashouder die in iedere vaatwasser past”, ontwikkelde student Edwin Stark (Business IT & Management) samen met Wouter Koomen, Patrick Hoorn en David Rietbroek van de opleiding Technische Bedrijfskunde bij Inholland Alkmaar. Hun Glass Saver, een houder van plexiglas, beschermt wijnglazen in de vaatwasmachine.

De Inholland-studenten kregen voor het studieproject Jong Ondernemen de opdracht om een product op de markt te brengen. Edwin legt uit dat de keuze voor een wijnglashouder is ontstaan uit een hersenspinsel van teamlid Wouter. “Het komt vaak voor dat mensen wijnglazen met de hand wassen omdat deze in de vaatwasmachine kapotgaan.” Het marktonderzoek van de studenten bevestigde dit. Edwin: “We hebben onze doelgroep ondervraagd op sociale media en zijn de straat opgegaan.”

Glass Saver
De ondernemende studenten ontdekten dat bestaande wijnglashouders geen volledige bescherming bieden in de vaatwasser en dat deze erg prijzig zijn. “We zijn toen op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief”, zegt Edwin. De Glass Saver is een ‘mandje’ met tussenschot dat voorkomt dat wijnglazen tegen elkaar botsen. De studenten ontwikkelen de wijnglashouders in een open werkplaats, waar ze een lasersnijmachine huren. Techneut Patrick gaat er aan de slag met plexiglasplaten. Nadat hij ze heeft bewerkt zetten de studenten samen de wijnglashouders in elkaar.

Ondernemingsplan als leidraad
De Alkmaarse studenten wisten met behulp van hun ondernemingsplan diverse aandeelhouders te strikken. In totaal haalden ze 1000 euro op en gingen ze een samenwerkingsverband aan met Tamis & Vino Via Wijnen. Deze Alkmaarse wijnimporteur levert de wijnglazen en houten kisten. Met behulp van Tamis stelden de studenten verschillende geschenkverpakkingen samen, onder andere voor Kerst. Ook kunnen geïnteresseerden via www.glasssaver.nl naast een los exemplaar een houder inclusief twee wijnglazen bestellen.

Mooie start van de verkoop
Inmiddels is de verkoop gestart en stromen de eerste opdrachten binnen. De studenten zijn druk bezig met de productie. Edwin: “We hebben van een ziekenhuis een order van zeventig stuks van onze geschenkverpakkingen, in dit geval kerstpakketten, gekregen. Daarnaast staan we op markten, zoals de Winterfair-markt in Alkmaar en we willen nog op weekmarkten in Noord-Holland gaan staan.”

Wij Inholland
De studenten zijn met hun project genomineerd voor de Wij Inholland award 2017. Wij Inholland geeft studenten de kans om zich met een innovatief project te onderscheiden van de standaard. Het is essentieel dat een project innovatief is op één van de thema’s gezond, duurzaam of creatief. Andere criteria zijn dat het project multidisciplinair is, een toegevoegde waarde heeft voor de regio en dat er wordt samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende project krijgt ondersteuning om hun project verder te brengen, zoals promotionele ondersteuning of toegang tot een groot netwerk van bedrijven uit diverse branches.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.