Delft,
09
mei
2017
|
07:58
Europe/Amsterdam

Wij Inholland 2017: Vision Systems

Vision Systems

Daan Kaasjager, Jordi Liu, Leander van Noort, Emiel Noorlander, Marco Withag en Erik ten Oever van de opleiding Luchtvaarttechnologie bij Inholland Delft ontwikkelden voor hun project Vision Systems een drone voor de Brandweer Haaglanden.

“Onze drone brengt onder meer ‘hittespots’ van een brandend gebouw sneller in kaart en is veiliger dan de conventionele drone doordat deze vastzit aan een kabel”, zegt Marco.

Aanvankelijk hebben de studenten met hun prototype meerdere bedrijven en hulpdiensten benaderd. Met behulp van die input schreven ze een algemeen businessplan. “De Brandweer Haaglanden was het meest enthousiast. De brandweermannen weten bij een noodsituatie niet waar het gevaar zich bevindt als ze een gebouw binnenstormen. Onze drone moet de brandweer van extra ogen voorzien.”

De studenten ontdekten dat draadloze drones risico’s met zich meebrengen en bedachten daarvoor een oplossing. “Het probleem met de conventionele drones is dat die niet zijn ingedekt bij een technisch mankement. Als een drone neerstort en op een persoon terechtkomt dan zijn de gevolgen niet te overzien.” De studenten ontwierpen een prototype dat vastzit aan een kabel en verbonden is met een box waarin componenten als het kabelmechanisme zijn ingebouwd.

De drone stijgt tot vijftig meter hoogte en is niet gelimiteerd door een accu waardoor hij kan blijven vliegen. De ontwikkeling van de drone ging echter niet zonder slag of stoot. “In eerste instantie kregen we de drone niet van de grond.” De studenten schakelden de hulp in van luchtvaartbedrijf Delft Dynamics en kregen het advies om het voltage aan te passen.

“We zijn ons prototype nog aan het verfijnen maar in geval van nood dan rolt de haspel op en komt de drone omlaag. We leveren een compleet pakket. De brandweer kan de box overal gebruiken ook op plaatsen waar geen vaste stroomvoorziening is en waar ladderwagens niet bij kunnen komen.”

Wij Inholland
De studenten zijn met hun project genomineerd voor de Wij Inholland award 2017. Wij Inholland geeft studenten de kans om zich met een innovatief project te onderscheiden van de standaard. Het is essentieel dat een project innovatief is op één van de thema’s gezond, duurzaam of creatief. Andere criteria zijn dat het project multidisciplinair is, een toegevoegde waarde heeft voor de regio en dat er wordt samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende project krijgt ondersteuning om hun project verder te brengen, zoals promotionele ondersteuning of toegang tot een groot netwerk van bedrijven uit diverse branches.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.