25
oktober
2022
|
10:30
Europe/Amsterdam

Kiezen tussen keien van kandidaten

Wij Inholland award – Wie wordt Docent van het jaar 2022–2023?

Docent van het jaar 2022-2023

Persoonlijk en dichtbij, passend bij waar wij als hogeschool met ons onderwijs voor staan. Dat is volgens de jury de manier waarop Melanie Beck Soeliman, Nol Graas en Martijn Mesman lesgeven. En een van de belangrijkste redenen om ze te nomineren voor de jaarlijkse Wij Inholland award – Docent van het jaar! Lees hieronder de motivatie van de jury en bekijk de video’s om van de finalisten zelf meer te horen over hun passies, vakgebied en betrokkenheid.  

Ieder jaar zien we bij Inholland veel collega’s die bijzonder werk verrichten. De meest indrukwekkende zetten wij in het zonnetje tijdens de uitreiking van de Wij Inholland awards. De awards voor de Docent van het jaar en Onderzoeker van het jaar 2022-2023 reiken we uit tijdens de Dag van Het Onderwijs & Onderzoek op donderdag 10 november aanstaande in Rotterdam. De genomineerden voor de Onderzoeker van het jaar maken we later deze week bekend.  

Laat ons weten wie jouw favoriet is!  
Breng in de week van 31 oktober t/m 4 november je stem uit. Zo beslis jij mee wie straks Inholland Docent van het jaar wordt. Op deze pagina lees je hoe je kan stemmen.  

Maak kennis met de drie kandidaten voor Docent van het jaar 2022- 2023: 

Melanie Beck Soeliman, docent Sociaal Juridische Dienstverlening (Domein Business Finance & Law)    
De jury is enthousiast over de open en gepassioneerde manier waarop Melanie het gesprek aangaat met studenten over haar eigen lessen en hen om feedback vraagt. “Melanie durft te leren van haar studenten en collega’s. Ze experimenteert met nieuwe onderwijsvormen en zet haar netwerk in het beroepenveld in voor gastcolleges en andere projecten. Vaak over belangrijke maatschappelijke thema’s zoals armoede en kansenongelijkheid.”    

Nol Graas, docent Technische Bedrijfskunde (Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica)    
Uit de voordracht van Nol blijkt dat hij verschillende rollen vervult; zowel binnen als buiten zijn opleiding. Zijn expertise en passie gebruikt hij om studenten te stimuleren creatief en innovatief te zijn. Uit het juryrapport: “Nol weet studenten een stem te geven, stelt het leerproces van zijn studenten centraal en weet dat praktijkgericht werken veel meerwaarde heeft voor het leerproces van studenten. Ook de ontwikkeling van zijn eigen leerproces deelt hij met studenten. Dat schept een band en zorgt voor een vertrouwde (leer)omgeving.”    

Martijn Mesman, docent Leisure & Events Management (Domein Creative Business)    
Martijn is niet alleen zelf actief en innovatief, maar wakkert deze competenties ook aan bij zijn studenten. Dat waardeert de jury. Hij ziet zichzelf eerder als docent-ontwerper omdat hij veel bezig is met onderwijsontwikkeling. Ook is Martijn bedenker en ontwerper van het programma Persoonlijke Ontwikkeling (PO), waarbij studenten zelf mogen kiezen door wie ze zich laten coachen.    

Dag van het Onderwijs & Onderzoek 2021

Winnaar vorig jaar 
De Wij Inholland award Docent van het jaar ging vorig jaar naar Renske de Beijer, docent Social Work en adviseur Blended Learning. Vervolgens haalde ze de finale van de landelijke ISO-verkiezing voor beste docent van het jaar. Renske werd geroemd om haar inspirerende manier van lesgeven, haar vakinhoudelijke kennis en haar inzet om zichzelf te blijven professionaliseren. Ook studenten waren groot fan van Renske, die beide nominaties beschouwde als de erkenning van wat ze voor Inholland en de studenten betekent. 

Renske de Beijer, docent Social Work en adviseur Blended Learning won deze award vorig jaar. Vervolgens werd ze finalist in de landelijke ISO-verkiezing voor beste docent van het jaar. Renske werd geroemd om haar inspirerende manier van lesgeven, haar vakinhoudelijke kennis en haar inzet om zichzelf te blijven professionaliseren. Ook studenten waren groot fan van Renske, die beide nominaties beschouwde als de erkenning van wat ze voor Inholland en de studenten betekent. 
 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.