Diemen ,
08
juni
2017
|
11:37
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award 2017: finalisten zijn bekend!

De finalisten

De drie finalisten van de Wij Inholland award 2017 zijn bekend. De projecten Travel Smart, GOWind systems en IamStudent gaan door naar de finale. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaaropening op 7 september bij Inholland Alkmaar.

Travel Smart
Lisa Unlandt, Debbie Vermeer, Zubayda Wazir en Naomy Braamkolk van Inholland Den Haag, ontwikkelden een innovatieve webapplicatie voor reisbureau Travel Smart om de online interactie met de doelgroep te verstevigen. “Beelden zijn daarbij belangrijker dan tekst. We wilden een ‘feeling’ creëren omdat de spanningsboog van sociale media-gebruikers kort is”, zegt Debbie. Lees hier meer over het project van de Communicatiestudenten.

GOWind systems
Een verticale windturbine om energie op te wekken voor kantoorpanden en flatgebouwen. Zeven studenten Luchtvaarttechnologie aan Inholland Delft spelen met hun project GOWind Systems in op de vraag naar groene energie. Sven: “Ons doel is om mensen groener te laten leven, waarmee ze op de lange termijn ook geld kunnen besparen.” Lees het interview.

IamStudent
Hoe zorg je ervoor dat internationale studenten goed integreren in Nederland? Eerstejaarsstudenten Avi Goldstein, Jason Zureineh en Kieran Litoux gingen de uitdaging aan en bedachten een vijfdaagse citytrip om aankomende studenten van Inholland ‘onder te dompelen’ in Nederland. Een tien-urige cursus Nederlands is een centraal onderdeel daarvan. IamStudent draait volgens de studenten Tourism Management van Inholland Diemen om het verbinden van studenten. Meer informatie is hier te lezen.

De inzendingen voor de award waren van een hoog niveau. Juryleden Marcel Nollen (collegelid), communicatieadviseur Conny Rijkers, teamleider Luchtvaarttechnologie Jojanneke de Koning en docent radio- en muziekmanagement Sieb Kroeske kregen de lastige taak om drie projecten te nomineren voor de finale.

In de tweede ronde streden de projectgroepen Mijn personal coach aangepast sporten, Foodtruck, Holwerd aan Zee, Travel Smart, GOWind systems en IamStudent om een plek in de finale. Elk projectteam had een pitch voorbereid om de jury te overtuigen. De jury was erg onder de indruk en beoordeelde de projecten aan de hand van de criteria: innovatief van karakter, de toegevoegde waarde voor de regio en multidisciplinaire samenwerking. De projecten Travel Smart, GOWind systems en IamStudent sprongen er bij de jury het meest uit en gaan door naar de finale. “De studenten hebben ons positief verrast door buiten hun vakgebied te treden. Ze hebben onder meer op basis van gedegen onderzoek een systeem bedacht dat in meerdere branches kan worden ingezet”, aldus Nollen.

Wij Inholland
Wij Inholland is een project dat bruggen slaat tussen het onderwijs en de praktijk. Studenten krijgen een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden van de standaard. Het winnende project krijgt een cheque ter waarde van 2.000 euro en ondersteuning om hun project verder te brengen. Toegang tot een groot netwerk van bedrijven uit diverse branches en promotionele ondersteuning behoort onder meer tot de mogelijkheden.

Tijdens de jaaropening op 7 september 2017 bij Inholland Alkmaar zal de prijswinnaar van de Wij Inholland Award 2017 worden gekozen. Wil je hierbij aanwezig zijn? Houd de Wij Inholland-website in de gaten!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.