Alkmaar,
14
augustus
2017
|
08:07
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award 2017: finalisten zijn er klaar voor!

De finalisten

De studentenprojecten GOWind systems, IamStudent en Travel Smart strijden tijdens de opening van het nieuwe collegejaar 2017-2018 bij Inholland Alkmaar om de Wij Inholland award 2017. Het publiek kiest donderdag 7 september de winnaar op basis van zelfgemaakte promovideos. 

GOWind systems
Zeven studenten Luchtvaarttechnologie van Inholland Delft spelen met hun project GOWind systems in op de vraag naar groene energie. Ze ontwikkelden een verticale windturbine om energie op te wekken voor kantoorpanden en flatgebouwen, met als doel om mensen groener te laten leven, waarmee ze op de lange termijn geld kunnen besparen.

IamStudent
Een vijfdaagse citytrip voor internationale studenten. Het project IamStudent van Avi Goldstein, Jason Zureineh en Kieran Litoux (Tourism Management) heeft als doel om aankomende studenten van Inholland beter voor te bereiden op hun studie. Een cursus Nederlands is een centraal onderdeel van de citytrip.

Travel Smart
Hoe kan reisbureau Travel Smart de online interactie met haar doelgroep verstevigen? Communicatiestudenten Lisa Unlandt, Zubayda Wazir, Naomy Braamkolk en Debbie Vermeer van Inholland Den Haag wisten daar wel raad mee en ontwikkelden een innovatieve webapplicatie. “Beelden zijn daarbij belangrijker dan tekst. We wilden een ‘feeling’ creëren omdat de spanningsboog van social media-gebruikers kort is”, zegt Debbie.

Wij Inholland
Wij Inholland geeft studenten een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden van de standaard. In totaal waren dit jaar twaalf studentenprojecten geselecteerd door de vakjury. Zes daarvan mochten hun project pitchen voor de jury, die na juryberaad drie finalisten uitkoos.

Voor de finale heeft ieder project een promovideo gemaakt. Op basis daarvan kiest het publiek een winnaar. Het winnende project krijgt naast de felbegeerde bokaal ondersteuning om hun project verder te brengen. Enkele voorbeelden daarvan zijn toegang tot een groot netwerk van bedrijven uit diverse branches en promotionele ondersteuning.

Jaaropening
De jaaropening van het nieuwe collegejaar 2017-2018 vindt plaats op donderdag 7 september bij Inholland Alkmaar tussen 10.00 en 11.30 uur. De finale van de Wij Inholland award is vanaf 11.10 live te volgen via de Facebook-pagina van Inholland.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.