Delft,
19
oktober
2017
|
07:30
Europe/Amsterdam

Wij Inholland-winnaars Drones in de Kas maken doorstart met HiPerGreen

Kick-off op vrijdag 27 oktober bij Inholland Delft

Drones in de kas

Krap een jaar na het winnen van de Wij Inholland award met hun project Drones in de Kas gaan Bram Sanders, Chris Ramsay, Lucien Fesselet en Will Simmonds vanaf 1 oktober van start met het project High Precision Greenhouse Farming (HiPerGreen). Het duurzame doel van het project is om telers in de kas met minder middelen en grondstoffen aan een hoger rendement te helpen.

De doorstart van het project van de studenten Luchtvaarttechnologie is mogelijk dankzij een flinke SIA RAAK-mkb subsidie ter waarde van een half miljoen euro. Bij het project zijn acht groepen docenten en studenten betrokken van opleidingen uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vier Inholland-locaties (Delft, Alkmaar, Haarlem en Diemen). Sleutelrol in het geheel speelt verder Inholland-lector Cock Heemskerk (Robotica).

“Dit project betekent voor ons een uitgelezen kans om én ons netwerk te vergroten en onze plannen verder te verwezenlijken”, zegt Lucien Fesselet. “Verder zijn wij als jonge engineers enorm blij dat we al zo vroeg in onze carrière de kans krijgen om een dergelijk project te doen. Dit zou je anders jaren kosten! Terugkijkend betekent het winnen van de Inholland award dan ook heel erg veel voor ons. Daar zijn we nog steeds erg dankbaar voor.”

 

De Delftse studenten hadden tijdens een minor een drone ontwikkeld om planten in tuinbouwkassen te controleren op ziektes en deden, mede op aanraden van hun docent Martin Kampinga, mee met de strijd om de Wij Inholland award 2016 voor het beste studentenproject. Tot hun verrassing wonnen zij de prijs op 1 september 2016 tijdens de jaaropening van Hogeschool Inholland in Diemen. Na de prijsuitreiking liep Cock Heemskerk, Inholland-lector Robotica, naar de gelukkige studenten toe en zei dat hij hen graag verder wilde helpen met het succesvol maken van het project. Het prijzengeld van 2000 euro investeerden de jongens in apparatuur zoals camera’s, propellers en motoren om de drones te upgraden.

Het project Drones in de Kas kreeg mondiale aandacht met veel positieve reacties, zelfs uit Canada en Zuid- en Midden-Amerika. De jongens waren veel gevraagde gasten op vakbijeenkomsten, symposia en lezingen in de tuinbouwsector. Ze verzorgden aardig wat demonstraties, onder andere voor Floricode en Greenport Westland-Oostland. Mede dankzij docent Hans Ligtenberg en lector Olaf van Kooten (Duurzame verbindingen in de Greenport) konden de studenten profiteren van een breed netwerk.

Tot de lector Cock Heemskerk voorstelde om de studenten te helpen om een RAAK-subsidie aan te vragen. Met Cock en Ragna Woodall van het Domein Techniek Ontwerpen en Informatica als consultants gingen ze aan de slag met het schrijven van een projectplan voor de subsidieaanvraag. In juli kwam de goedkeuring binnen en 1 oktober is het project van start gegaan.

 

"Wij zijn als jonge engineers enorm blij dat we al zo vroeg in onze carrière de kans krijgen om een dergelijk project te doen. Dit zou je anders jaren kosten!"
Lucien Fesselet

Kick-off HiPerGreen
Tijdens de kick-off worden de aanpak en doelstellingen van het project HiPerGreen gepresenteerd. Daarnaast worden er workshops gegeven en inspireren enkele gastsprekers de bezoekers met state of the art technology. Zo zal onder andere Jeremy Harbinson, docent Wageningen University, iets vertellen over technologie in de groene sector. Bij Arash Noroozi, CEO van ElpaNav, zal lokalisatie aan de hand van bluetooth aan bod komen. Javier Nunez, ingenieur elektronica bij AvioniCS, neemt je mee in de wereld van besturingssystemen in de luchtvaart en Pieter van der Hoeven, docent-onderzoeker bij Inholland, gaat in op business strategieën.

De kick-off vindt plaats op vrijdag 27 oktober om 12:30 uur bij Inholland Delft.Wil je hier bij aanwezig zijn? Neem contact op met Lucien Fesselet.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.