Delft,
26
mei
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

‘Wij zijn er voor en door studenten!’

Student Amber Akerboom is voorzitter van studievereniging FMC

Amber

Het is een spannende stap voor Amber in een spannende tijd. Voorzitter worden van studievereniging FMC van de opleiding Food, Commerce and Technology in Delft. Maar ze is er klaar voor! Amber: “Ik hoop samen met mijn bestuur te bereiken dat leden, maar ook niet-leden zich welkom voelen bij de vereniging en dat ze een warm gevoel krijgen. 

Leestijd: +- 3 minuten.

Normaal is de studievereniging een bron van gezelligheid, samenzijn en studie. Helaas zijn deze drie aspecten sinds half maart vanwege het coronavirus wezenlijk veranderd. Voor de nieuwe voorzitter Amber is dit een extra uitdaging: “We hadden hele leuke activiteiten en excursies gepland. We lopen er nu tegen aan hoe we de student toch betrokken kunnen houden bij de vereniging en dat ze weten dat wij er nog steeds voor hen zijn. We zijn druk bezig om hier een leuk plan voor te maken.” 

Discussies afkappen 
Als voorzitter moet je soms uit je comfortzone stappen. Soms lastig, maar ook goed voor je ontwikkeling. Amber: In mijn eerste jaar heb ik geleerd hoe je vergaderingen moet leiden en agenda’s moet maken. Ik ben erachter gekomen dat je het echt goed leert als je voorzitter van een studievereniging bent. Het is een hele nieuwe ervaring om voorzitter te zijn, zo praat je met mensen op Inholland waar je normaal gesproken geen gesprek mee hebt. Het is wel tof om te doen, zo kun je samen iets bereiken! Ook leer je dus pas echt goed vergaderingen leiden, op de tijd te letten en ook bijvoorbeeld discussies af te kappen als ze niet veel meer met het onderwerp te maken hebben.

Adrenalinekick 
Over uit je comfortzone stappen gesproken. Amber heeft begin dit jaar geleerd hoe je op een overtuigende manier moet presenteren én kan samenwerken met verschillende soorten mensen. Ze is trots op haar ontwikkeling. Voor mijn bestuursjaar werd ik zenuwachtig als ik een presentatie moest geven en liep ik rood aan. Nu zijn de zenuwen er nog wel lichtelijk, maar heeft dit een positief effect. Het geeft echt een adrenalinekick! En het mooiste; ik vind het leuk om te presenteren, mensen meer te vertellen waar ik enthousiast van word en ze hopelijk op deze manier ook enthousiasmeren” zegt Amber.  Mijn sterke punt is dat ik mensen vertrouw dat ze hun eigen taak kunnen uitvoeren. Ik ben minder perfectionistisch geworden en durf nu anderen meer verantwoordelijkheid te geven. 

Een verrijking voor je studententijd 
Begin je binnenkort met een opleiding van Inholland? Sluit je dan aan bij een studievereniging, volgens Amber een verrijking voor je studententijd. Amber: Het is belangrijk dat je uiteindelijk je diploma haalt, maar daarnaast is het net zo belangrijk dat je plezier maakt tijdens je studententijd. FMC geeft je dat extra plezier, maar ook kans om jezelf te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld bij ons in het tweede jaar een bestuursjaar doen. Houd je er niet zo van om in de spotlights te staan of help je liever met de organisatie van bijvoorbeeld borrels, activiteiten en excursies? Dan kun je in een commissie. Dit kost minder tijd en werk je toch aan je eigen ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk vet gezellig! 

Ervaringen voor het leven
Bij een studievereniging bouw je volgens Amber aan ervaringen en herinneringen voor het leven. Voor haar was het eerstejaarsweekend het absolute hoogtepunt. Amber: “Je gaat naar een nieuwe school, in een andere stad, je krijgt het label ‘student’ in plaats van ‘scholier, je kent niemand meer en alles is nieuw. Het eerstejaarsweekend was voor mij een topstart. Een weekend met allemaal nieuwe, aankomende studenten van de vier groene opleidingen van Inholland Delft. In dit weekend leer je elkaar kennen door leuke spelletjes te doen en bijvoorbeeld ’s avonds te keten in de slaapzaal! Voor mij is dit een superbegin van mijn eerste jaar geweest. Hierdoor kende ik al veel studenten al vóór mijn eerste colleges. Ik heb een heel warm welkom gekregen. Dit gun ik iedereen!”

Wil je meer informatie? Volg dan FMC op Instagram of check de website! 

Over FMC

S.V. Futurum Mundus Clementia (SV FMC) bestaat sinds 2008 en is ontstaan uit een fusie van drie studieverenigingen. Duurzaamheid is de verbindende factor van deze studievereniging. Dat is te merken aan verschillende studiegerelateerde activiteiten die er worden georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de Sustainable College Tour, een week vol gastcolleges, workshops en symposia.  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.