Rotterdam,
11
oktober
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Wij zijn Inholland Rotterdam

Dit is de locatievideo voor Inholland Rotterdam! Met ons verhaal, waarin samen leren en ondernemen met lef centraal staan. Net als in het nieuwe verhaal van Inholland geloven we in Rotterdam in onze aanpak die persoonlijk en dichtbij is. Dit vanuit de overtuiging dat - voor docenten én studenten - zowel succes, als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens.

In het najaar van 2020 zijn we gestart met het maken van een Profileringsverhaal voor Inholland Rotterdam, met een duidelijk doel: Inholland Rotterdam duidelijker op de kaart zetten! In verschillende associatiesessies (waar denk je aan bij Inholland Rotterdam?) en sessies, waarin we concepten en quotes toetsten, ontstond ‘ons verhaal’:

“Inholland Rotterdam is de bruisende plek voor studenten en collega's waar heel veel mogelijk is. Studenten krijgen hier de ruimte om te ontdekken, te innoveren en te groeien. Zij krijgen energie en inspiratie van hun docenten en van onderzoekers die hun nieuwsgierigheid volgen en zo komen tot vernieuwing. De verbinding opzoeken met elkaar en met partners staat daarin altijd centraal. 

Kortom, Inholland Rotterdam staat voor samen leren en ondernemen. De studenten en collega’s zijn divers, enthousiast en gedreven. Ze hebben het lef om de paden zelf te banen. Dat maakt Inholland Rotterdam een weerspiegeling van de stad. En daar zijn we trots op.”

Bedankt voor jullie scherpe blik 
Met jullie hulp werd steeds duidelijker waar Inholland Rotterdam voor staat én werd duidelijk hoe verschillend de mensen zijn binnen onze locatie. Bedankt voor jullie scherpe blik. 
In deze Sway vind je meer informatie over het onderzoek naar hoe we onze hogeschool zichtbaarder willen maken en wat de conclusies waren.

Ons verhaal mag gaan leven!
Behalve de locatievideo hebben we nog meer om ons verhaal te laten gaan leven, binnen en buiten Inholland Rotterdam:

 • De fotoshoot voor alle collega's; voor een professioneel en persoonlijk beeld naar buiten.
 • De gevelsticker boven de ingang met een hoop koppies uit Rotterdam → zie boven 
 • Podcastserie Ongepolijst door Jaap Versluis: Interviews vol bijzondere verhalen; persoonlijk en heel erg dichtbij. 
 • Nieuwe foto's van ons pand in de beeldbank: te downloaden in het Communicatieportaal via Iris.
 • Achtergrond bureaublad met een samenvatting van ons verhaal: download 'm in het communicatieportaal en herinner jezelf elke dag aan waarom je bij ons werkt.
 • Webpagina Inholland Rotterdam geüpdated.
 • 'De Wand Die Deugd': op de plek van de ‘Trots op-wand’ blijft plek voor successen die Inholland Rotterdam typeren. Heb je successen te delen voor De Wand Die Deugd? Mail naar Lindemarie Jongste met in de onderwerpregel: Succes voor De Wand Die Deugd.
 • De illustraties in de lift hebben als doel het vergroten van onderlinge verbinding, communitygevoel en bewustwording.
 • We worden genoemd bij metrostation Wilhelminaplein in het rijtje bestemmingen! Heb je het gehoord?
 • De locatievideo draait vanaf 11 oktober een maand op deschermen van Inholland Rotterdam.

Hoe ga jij ons verhaal en de video gebruiken?
We zijn heel benieuwd hoe jullie de video en ons verhaal vinden; in hoeverre herken je je erin? Wat spreekt je aan? Welk gevoel roept de video bij je op? Geef het hieronder aan in de reacties!

Deel de video gerust met wie je wilt om te laten zien waar jij werkt of studeert. Bijvoorbeeld met je: 

 • (mede)studenten
 • collega's
 • relaties buiten Inholland
 • netwerk op de socials

Ook zijn we benieuwd naar hoe jij de video en het verhaal verder kunt gebruiken in jouw werk. Heb je daar nog iets voor nodig van ons? Vraag het Lindemarie Jongste of Francis van Vliet van WIR Rotterdam, want samen maken we Inholland Rotterdam nog zichtbaarder!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.