15
september
2023
|
13:40
Europe/Amsterdam

Xedule in gebruik voor (verdere) verbetering planning en roosters

Het Xedule-projectteam

Bij een goede informatievoorziening en dienstverlening voor studenten én collega’s horen geoliede planning- en roosterprocessen. Met de ingebruikname van het innovatieve plan- en roostersteem Xedule is daar in september een belangrijke stap gemaakt. Met het systeem is de weg vrij voor een (verdere) verbetering van de planning en roosters.

Van januari 2021 tot maart 2023 hebben Hogeschool Inholland, Visma Advitae en andere partners hard gewerkt aan het ontwerp en uitrol van deze vernieuwing. Marco den Haan, programmamanager plannen en roosteren: “In slechts anderhalf jaar tijd zien we al merkbare verbetering in de samenwerking en efficiëntie in de plannings- en roosterprocessen. Natuurlijk kost het tijd voordat de resultaten daadwerkelijk zichtbaar zijn voor studenten en docenten. Maar bij een aantal opleidingen zien we dat roosters al eerder opgeleverd worden, en dat er minder wijzigingen zijn.”

Het nieuwe systeem vormt een solide basis voor verdere verbeteringen in de planningen en roosters van de opleidingen, met als doel meer tevredenheid bij studenten en collega’s. “Nu de uitrolfase is voltooid, richten we ons vol vertrouwen op de volgende fase waarin samenwerking en verdere verbetering van planning en roosters vooropstaan.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.