18
mei
2021
|
14:02
Europe/Amsterdam

Zeer interessante subsidieregeling STAP-budget vanaf 1 maart 2022

Ontdek nu alvast welke post-hbo opleiding bij jou past

Goed nieuws: als werknemer, ZZP'er of werkzoekende kun jij vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor het volgen van een opleiding, cursus of training. Hiermee kun je jezelf verder ontwikkelen, beter worden in je vak en jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. STAP staat namelijk voor Stimulans ArbeidsmarktPositie. Het complete opleidingsaanbod van Inholland Academy komt voor deze zeer interessante subsidieregeling in aanmerking. 
 

Meer kansen op de arbeidsmarkt
Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Als werknemer, ZZP'er of werkzoekende heb je zo meer kans om je baan te houden, een nieuwe baan te vinden of om jezelf door te ontwikkelen. De overheid stelt jaarlijks een totaalbudget van ca. 200 miljoen euro beschikbaar, waarmee ca. 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen. Het STAP-budget vervangt de huidige fiscale aftrek van scholingskosten.

Omscholen en baan houden of wisselen
Hiermee kun je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. Werk verandert namelijk snel en continu. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn. Inholland Academy biedt o.a. in deze vakgebieden meer dan 140 praktijkgerichte post-hbo opleidingen.

STAP-budget aanvragen bij UWV
Vanaf 1 maart 2022 kun je bij het UWV het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan verschillende criteria van de Rijksoverheid voldoen. Zodra de definitieve regeling wordt opengesteld, wordt deze gepubliceerd op
www.inhollandacademy.nl