11
mei
2021
|
13:55
Europe/Amsterdam

Zelftesten: wat betekent dit voor jou?

6_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19

Met de versoepelingen voor het hoger onderwijs zijn we blij dat we je weer meer kunnen ontvangen op de hogeschool. We hebben hier lang naar toegeleefd! Het betekent een eerste en mooie stap in de verdere openstelling van ons onderwijs en ontmoetingen tussen collega’s en studenten.

Deze of volgende week ontvang je van ons thuis twee zelftesten, zodat je een coronatest kunt doen voordat je voor onderwijsactiviteiten naar de hogeschool komt. Bij een positieve uitslag van de zelftest kom je niet naar de hogeschool en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD.

Let op: gebruik de zelftest alleen als je géén klachten hebt. Is dat wel het geval? Blijf dan thuis en laat een PCR-test doen bij de GGD.

Voor je bezoek op locatie blijven de coronamaatregelen gelden, zoals het gebruik van mondkapjes en 1,5 meter afstand houden. De regels gelden dus ook als de uitslag van jouw zelftest negatief is.

We vragen iedereen de test te doen
De zelftesten zijn onderdeel van een bredere introductie van zelftesten in de Nederlandse samenleving. Zij gelden als extra instrument om het coronavirus te bestrijden.

Overigens blijft het testen in alle gevallen vrijwillig. Het is geen voorwaarde voor studenten of collega's om toegang te krijgen tot de hogeschool. Wel vragen we iedereen de test te doen, zodat we met z’n allen een steentje kunnen bijdragen aan de bestrijding van het virus.

Waar haal ik de nieuwe zelftest?
Studenten zullen maximaal een keer per week de test doen, omdat we ernaar streven dat ze een keer per week naar school komen. We vragen collega’s maximaal twee keer per week een zelftest te doen.

De eerste twee testen krijg je van ons thuisgestuurd. Zodra je op de hogeschool komt kun je bij het afhaalpunt bij de uitgang of receptie één nieuwe zelftest meenemen voor je volgende bezoek. Je hoeft de test dus níet aan te vragen via zelftestonderwijs.nl. Let op! De test is alleen bedoeld voor eigen gebruik. We proberen ervoor te zorgen dat er voldoende testen beschikbaar zijn, maar in verband met mogelijke schaarste kunnen we dit niet garanderen.

Meer informatie en gebruiksaanwijzing
Ga voor meer informatie naar Weten & Regelen op Iris. Daar vind je ook instructies hoe je de test gebruikt.