Haarlem,
27
november
2020
|
08:12
Europe/Amsterdam

Zestor biedt gratis cursusaanbod voor ondersteuners

ondersteunerslerendoor-beeld-website

Ben je werkzaam als ondersteuner bij Inholland en zit je maximaal in salarisschaal negen? Dan kun je gebruik maken van de stimuleringsregeling ‘Ondersteuners leren door’, aangeboden door Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor het hbo. Meld je zo snel mogelijk aan, want voor het aanbod geldt: op=op.

Wat houdt de regeling in?
Met deze regeling kun je kiezen uit tientallen online cursussen, workshops en scans. Daarnaast kun je in gesprek gaan met een professionele loopbaanspecialist. Het gesprek met de loopbaanspecialist is niet verplicht en je mag zelf kiezen uit het beschikbare aanbod.

Wanneer is deze regeling iets voor jou?

  • Wil je het eens over je werk hebben met een onafhankelijke loopbaanspecialist in een veilige omgeving?
  • Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn om een loopbaanstap te zetten?
  • Wil je weten hoe je werk verandert en hoe je je daarop kunt aanpassen?
  • Heb je het naar je zin in je huidige werk en wil je weten hoe je je werk leuk kunt houden?
  • Ben je wat ouder en wil je weten hoe je je werk tot je pensioenleeftijd kunt volhouden?
  • Vind je het leuk om te werken aan je professionele vaardigheden en loopbaan?

...dan is deze regeling voor jou!

Wat kost het?
Deelname aan deze regeling is voor jou als ondersteuner volledig gratis! De online cursussen en workshops worden gefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vanuit de subsidieregeling ‘NL leert door’. Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds van hogescholen, financiert het loopbaantraject.

Hoe werkt het?
Je meldt je eenvoudig aan via deze link. Binnen enkele dagen ontvang je een bevestiging van je aanmelding. Ook krijg je een bericht voor de activatie van TipTrack. Tiptrack is een online platform (app en website) ontwikkeld door werkgeversvereniging AWVN. Binnen TipTrack krijg je toegang tot een divers aanbod, waar je zelf uit mag kiezen.

Looptijd regeling
De regeling loopt vanaf 1 december 2020 tot 30 september 2021.

Waarom deze regeling?
Ondersteuners zijn de stille kracht van het hbo. Secretaresses, administratief medewerkers, roostermakers, receptionisten en alle andere ondersteuners van hogescholen scheppen de randvoorwaarden die goed onderwijs en praktijkgericht onderzoek mogelijk maken. De afgelopen tijd is veel van dit ondersteunende werk veranderd. Met name ook door de coronacrisis, waardoor er steeds meer digitaal vanuit huis wordt gewerkt. Zestor, het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds van hogescholen, wil ondersteuners helpen bij het omgaan met dit soort veranderingen. Daarom stellen wij speciaal voor ondersteuners deze regeling beschikbaar.

De kleine lettertjes
Deelname is alleen mogelijk als:

je werkzaam bent als ondersteuner op een hogeschool, die aangesloten is bij de Vereniging Hogescholen;je maximaal in salarisschaal 9 zit;je minimaal 12 uur in de week op een hogeschool werkt.

Aan het loopbaanadvies zit een maximum aantal deelnemers per hogeschool. Het kan dus zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor het loopbaanadvies, omdat je directe collega's zich hiervoor eerder hebben aangemeld. En ook het scholingsaanbod van het ministerie heeft een plafond.

Meer informatie
Heb je vragen over dit aanbod? Dan kun je contact opnemen met Helma Nijssen (06 11 44 9841) of Ronald Paalvast (06 46 63 6179)