Den Haag,
16
maart
2018
|
09:16
Europe/Amsterdam

Zeven ambities voor kansenontwikkeling in Den Haag

Presentatie nieuwe Haagse Educatieve Agenda 2018-2022

Iedere vier jaar werken de Haagse schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs, het mbo en hbo en de Haagse kinderopvangorganisaties samen aan een beleidsagenda voor het Haagse onderwijs. Er ligt nu een nieuwe Haagse Educatieve Agenda voor de periode van 2018-2022, genaamd ‘Ontwikkel kansen in Den Haag’. Hogeschool Inholland is, samen met onder andere De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan, een van de onderwijsinstellingen die meedenkt over deze beleidsagenda.

Werkbijeenkomst​
Op uitnodiging van de gemeente Den Haag kwamen afgelopen dinsdag de verschillende onderwijsinstellingen en kinderopvangorganisaties bij elkaar om de HEA 2018-2022 te ondertekenen en gezamenlijk de ambities uit de nieuwe HEA te vertalen naar praktische doelstellingen en activiteiten.

Huug de Deugd, lid College van Bestuur Inholland
We zijn trots op onze verkorte en flexibele pabo. Deze routes maken het voor een bredere doelgroep toegankelijk om een bekwame leraar te worden en dragen zo bij aan het terugdringen van het lerarentekort. 
Huug de Deugd, lid College van Bestuur Inholland

Zeven ambities
Voor de periode van 2018-2022 zijn de volgende zeven ambities vastgesteld, met een topprioriteit voor de eerste twee ambities:

  1. Meer kansengelijkheid in het Haagse Onderwijs.
  2. Voldoende, bekwame en innoverende onderwijsprofessionals.
  3. Leren samenleven op school.
  4. Onderwijs dat bijdraagt aan de economie van de stad.
  5. Een brede leer- en ontwikkelomgeving.
  6. Voor iedere leerling een passende plek.
  7. Voldoende en toekomstbestendige gebouwen.

Saskia Bruines, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs tekende namens de gemeente Den Haag. Namens Hogeschool Inholland tekende collegelid Huug de Deugd. Op de vraag aan welke ambitie van de nieuwe HEA Inholland een bijdrage kan leveren, noemde hij de ambitie om zorg te dragen voor voldoende, bekwame en innoverende onderwijsprofessionals. “We zijn trots op onze verkorte en flexibele Pabo. Deze routes maken het voor een bredere doelgroep toegankelijk om een bekwame leraar te worden en dragen zo bij aan het terugdringen van het lerarentekort. Daarnaast wil Inholland een verbindende schakel zijn in de stad voor het opzetten van een opleiding voor leraar in het voortgezet onderwijs."

Lees meer over de Haagse Educatieve Agenda 2018-2022 en de zeven ambities. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.