Alkmaar,
21
september
2018
|
09:11
Europe/Amsterdam

Zoeken, vragen en in gesprek: op zoek naar die bijzondere stageplaats

De jaarlijkse stagemarkt Social Work is een markt voor onze derdejaarsstudenten uit Haarlem en Alkmaar die in februari op stage gaan. De studenten zoeken, vragen en gaan in gesprek op de stagemarkt, donderdag bij Inholland Alkmaar. “Ik wil kijken of ik een stageplek maatschappelijk werk kan vinden! Dat lijkt me zo interessant. Ik heb al een plek gevonden, maar ik wil als er keuze is ook vergelijken en kiezen,” vertelt Hanneke Weiffenbach. Hanneke zit in het derde studiejaar en gaat in februari 2019 met haar stage starten. De stage, van gemiddeld 32 uur per week, loopt tot aan eind januari 2020.

Bedrijven en instellingen
De volgende bedrijven en instellingen zijn aanwezig op de stagemarkt Social Work: Humanitas, Tandem, Stichting Thuiszorg gehandicapten, Esdégé Reigersdaal met verschillende locaties, Jeugd en gezinsbeschermers, Parlan, de Kinderuniversiteit en Vluchtelingenwerk. Ze presenteren zich in de vorm van ‘kraampjes’ met foldermateriaal, filmpjes en sommige nemen cliënten mee. De studenten kiezen zelf wie ze opzoeken op de markt en kunnen overal informatie inwinnen.

Esdégé Reigersdaal
Bij de stand van Esdégé Reigersdaal geven vierdejaars studenten Anouk van Langen en Mieke Kroon voorlichting over de stagemogelijkheden. Er is veel interesse voor het werk van groepsbegeleider. Anouk legt uit: “Ik ben in mijn derde jaar gaan stagelopen als groepsbegeleider van mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Ik kan ze veel structuur bieden. Het is pittig werk, maar het gaat me goed af. Ik liep 32 uur per week stage. En na de zomervakantie heb ik een vast dienstverband gekregen voor gemiddeld 16 uur per week werken. Dat is tof en druk, ook nog afstuderen dit jaar!”

“Het werken met een groep mensen die autistisch zijn of het syndroom van Down hebben is leuk en aanpakken. Ik zit meer op de gedragskant dan de structuur. En dat vind ik interessant. Heel leuk dat we onze medestudenten voorlichting kunnen geven over het werk bij Esdégé Reigersdaal”, vertelt studente Mieke Kroon.

Ook eerstejaars komen snuffelen, die gaan in november op stage. En ook de tweedejaars, die nog geen plek hebben gevonden lopen op de stagemarkt rond. Er zijn ongeveer 50 bedrijven en instellingen aanwezig, in de Alkmaarse evenementenzaal en daaromheen.

Op 2 oktober, tussen 10.00 en 12.00 uur, is er een stagemarkt specifiek voor Alkmaarse eerstejaarsstudenten. Die wordt wederom in de evenementenzaal van Inholland Alkmaar gehouden.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
marion roos
27
February
2019
hebben jullie binnenkort nog een stage markt , waar wij ons als bedrijf kunnen aanmelden
Met vriendelijke groet,

Marion Roos
trainee leercoach
RVE HRD
afdeling Leren en Ontwikkelen van de Hartekamp Groep
Tel: 06-25652683
Aanwezig : dinsdag, woensdag en donderdag van 8-17
En vrijdag van 8-13
Mail: m.roos-lenderink@hartekampgroep.nl
voor stage zaken : stages@hartekampgroep.nl
voor de stage ben ik bereikbaar op woensdag middag en vrijdag ochtend