Alkmaar,
21
september
2018
|
09:11
Europe/Amsterdam

Zoeken, vragen en in gesprek: op zoek naar die bijzondere stageplaats

De jaarlijkse stagemarkt Social Work is een markt voor onze derdejaarsstudenten uit Haarlem en Alkmaar die in februari op stage gaan. De studenten zoeken, vragen en gaan in gesprek op de stagemarkt, donderdag bij Inholland Alkmaar. “Ik wil kijken of ik een stageplek maatschappelijk werk kan vinden! Dat lijkt me zo interessant. Ik heb al een plek gevonden, maar ik wil als er keuze is ook vergelijken en kiezen,” vertelt Hanneke Weiffenbach. Hanneke zit in het derde studiejaar en gaat in februari 2019 met haar stage starten. De stage, van gemiddeld 32 uur per week, loopt tot aan eind januari 2020.

Bedrijven en instellingen
De volgende bedrijven en instellingen zijn aanwezig op de stagemarkt Social Work: Humanitas, Tandem, Stichting Thuiszorg gehandicapten, Esdégé Reigersdaal met verschillende locaties, Jeugd en gezinsbeschermers, Parlan, de Kinderuniversiteit en Vluchtelingenwerk. Ze presenteren zich in de vorm van ‘kraampjes’ met foldermateriaal, filmpjes en sommige nemen cliënten mee. De studenten kiezen zelf wie ze opzoeken op de markt en kunnen overal informatie inwinnen.

Esdégé Reigersdaal
Bij de stand van Esdégé Reigersdaal geven vierdejaars studenten Anouk van Langen en Mieke Kroon voorlichting over de stagemogelijkheden. Er is veel interesse voor het werk van groepsbegeleider. Anouk legt uit: “Ik ben in mijn derde jaar gaan stagelopen als groepsbegeleider van mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Ik kan ze veel structuur bieden. Het is pittig werk, maar het gaat me goed af. Ik liep 32 uur per week stage. En na de zomervakantie heb ik een vast dienstverband gekregen voor gemiddeld 16 uur per week werken. Dat is tof en druk, ook nog afstuderen dit jaar!”

“Het werken met een groep mensen die autistisch zijn of het syndroom van Down hebben is leuk en aanpakken. Ik zit meer op de gedragskant dan de structuur. En dat vind ik interessant. Heel leuk dat we onze medestudenten voorlichting kunnen geven over het werk bij Esdégé Reigersdaal”, vertelt studente Mieke Kroon.

Ook eerstejaars komen snuffelen, die gaan in november op stage. En ook de tweedejaars, die nog geen plek hebben gevonden lopen op de stagemarkt rond. Er zijn ongeveer 50 bedrijven en instellingen aanwezig, in de Alkmaarse evenementenzaal en daaromheen.

Op 2 oktober, tussen 10.00 en 12.00 uur, is er een stagemarkt specifiek voor Alkmaarse eerstejaarsstudenten. Die wordt wederom in de evenementenzaal van Inholland Alkmaar gehouden.

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
Anneke Abma
25
April
2023
Mijn naam is Anneke Abma en ik werk als coördinator Wonen bij de Ark in Bloemendaal. (www.arkhaarlem.nl)

Mijn vraag aan u is; worden er ook stagemarkten voor uw studenten Social work georganiseerd en zo ja, is het mogelijk dat wij als Ark ons daar presenteren?
Ik hoor graag van u hoe de procedure is,

Met vriendelijke groet,

Anneke Abma


Verantwoordelijke Arkhuis Pelletier

werkdagen; maandag, dinsdag en vrijdag

pelletier@arkhaarlem.nl
06 2918 7152



Postadres en Arkhuis Pelletier:
Krommelaan 4, 2061 LM Bloemendaal

Kantoor, Werkplaats en Tuinderij:
Dennenweg 15a, 2061 HW Bloemendaal

Website: www.arkhaarlem.nl

Lamé Willytcia
26
February
2022
Ik ben als 3e jaar student Maatschappelijk Werk aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs Suriname(AHKCO), studierichting Sociaal Cultureel Vormingswerk (SoCuVo)de mogelijkheden aan het bekijken om de 600 uren voor de stage in het 4e jaar van de huidige opleiding, te voldoen bij een instantie/organisatie in Nederland. De stage-periode in het 4e jaar vangt nl aan in oktober 2022 en eindigt eind maart 2023.
Voorwaarden voor een geschikte stageplaats (zoals vereist door AHKCO):
De stage instelling moet bereid en in staat zijn de stagiaire de mogelijkheid te bieden de gestelde doelen van de opleiding ten aanzien van de stage en de eigen leerdoelen te realiseren. Er dient voldoende passend werk te zijn waarin de leermomenten gegarandeerd zijn en de stagiaire moet de mogelijkheid geboden worden zelfstandig te werken. Daarbij dient er een praktijkbegeleider in de instelling te zijn die vanuit zijn/haar functie en deskundigheid in staat is de stagiaire te helpen een plaats te vinden binnen de instelling en hulp/ begeleiding te geven bij de uitvoering van de taken en werkopdrachten.

Graag vernemen ik welke kansen en mogelijkheden er voor mij zijn en op welke wijze u mij kunt helpen aan het vinden van een stage-/werkplek
marion roos
27
February
2019
hebben jullie binnenkort nog een stage markt , waar wij ons als bedrijf kunnen aanmelden
Met vriendelijke groet,

Marion Roos
trainee leercoach
RVE HRD
afdeling Leren en Ontwikkelen van de Hartekamp Groep
Tel: 06-25652683
Aanwezig : dinsdag, woensdag en donderdag van 8-17
En vrijdag van 8-13
Mail: m.roos-lenderink@hartekampgroep.nl
voor stage zaken : stages@hartekampgroep.nl
voor de stage ben ik bereikbaar op woensdag middag en vrijdag ochtend