Haarlem,
07
oktober
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zorgen rond migratie en terrorisme

De onderzoeksgroep Recht & Veiligheid doet op dit moment uitgebreid onderzoek naar de publieke zorgen rond immigranten en naar de impact van terroristische aanslagen in de samenleving.

In de afgelopen maanden werden daarover presentaties gehouden op diverse (inter)nationale conferenties, zoals het Stockholm Criminology Symposium, het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Criminologie en een congres over Radicalisering & Terrorisme op de campus van de HSD (Hague Security Delta). Daar bleek dat de burger-gerichte invalshoek van de onderzoeksgroep een duidelijke aanvulling bood op de bestaande inzichten.

Onderzoek, openheid en leiderschap
De onderzoeksgroep probeert vrij actief de discussie naar een minder explosief vaarwater te krijgen. Zoals Marnix Eysink Smeets recentelijk zei in een interview“Toen ik terugkwam uit Calais dacht ik ‘hier woedt de strijd tussen hun hoop en onze angsten’ en dat is eigenlijk nog steeds zo. En de vraag is: hoe ga je daarmee om?” 

Het CCV - het landelijk Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid - gaat naar aanleiding van de column van Marnix Eysink Smeets in Secondant een kennis- en informatiepunt over migrantenproblematiek inrichten. De onderzoeksgroep denkt met hen mee en deelt de, middels diverse onderzoeken, inmiddels ruimschoots opgebouwde informatie.

De onderzoeksgroep deelt de bevindingen ook graag met docenten en studenten!