Innovatie & Ondernemen

Over Innovatie & Ondernemen

Innovatie en ondernemen zijn cruciale aanjagers van economische groei.  De overheden en bedrijven richten zich op innovaties en het stimuleren van innovatief gedrag bij ondernemers en stakeholders. Innovaties kunnen plaatsvinden op producten, diensten en processen. Innovatie brengt vernieuwing en verschuiving op gang en leidt tot nieuwe combinaties die al dan niet leiden tot 'creative destruction'. Innovatief ondernemen zet aan tot waardecreatie en kan van strategisch, tactisch en operationele aard zijn.

Voor onderwijs en werkveld

Het lectoraat Innovatie & Ondernemen van het kenniscentrum Business Research Centre richt zich op mkb-ondernemers, om hun groeikansen op crosscultureel gebied te herkennen en te realiseren. Samen met onderzoekers, ondernemers en studenten worden instrumenten ontwikkeld om crosscultureel ondernemen en samenwerken in het mkb te bevorderen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met ondernemersorganisaties. 

Samenwerken met Innovatie & Ondernemen

De locomotieven van de nieuwe economie zijn de mkb-ondernemers. Ze geven de economie van morgen vorm en kleur, samen met politici, wetenschappers en consumenten. Innovatief en crosscultureel ondernemen worden daarbij steeds belangrijker gezien de toenemende diversiteit in het bedrijfsleven en op de afzetmarkten. De cross-overs, de onderlinge verbindingen en de interacterende ontwikkelingen tussen ondernemers, ondernemingen en afnemers staan centraal binnen het lectoraat Innovatie & Ondernemen. 

In februari vond de Week van de Circulaire Economie plaats. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Ook Hogeschool Inholland deed mee, onder andere aan de Nationale Hackathon Circulaire Economie, waar studenten de uitdaging aangingen om circulaire vraagstukken op te lossen.

Lees hier meer over de Week van de Circulaire Economie

Onderzoeksthema's

Ondernemerschap

  • Bevordering van maatschappelijk verantwoord ondernemen (geefgedrag van ondernemers)
  • Vrouwelijk en jong ondernemerschap
  • Contextrijk leren van ondernemerschap
  • Professionalisering en integratie van ondernemers
  • Familiebedrijven en ontwikkelingen

Crosscultureel onderzoek

  • Crossculturele samenwerking bij innovaties
  • Crosscultureel ondernemen in stedelijke en regionale omgeving
  • Eerlijk zakendoen in een crossculturele context

De lector van Innovatie & Ondernemen

Han van Kleef
Han van Kleef
Han van Kleef
associate lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

De onderzoeker van Innovatie & Ondernemen

Nieuws vanuit Innovatie & Ondernemen

Werk samen met Han

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0653335709