Lectorale rede Guido Stompff

Hoe versnel je innovatie door minder te praten en meer te 'prutsen'?

Aanmelden

Lectorale rede Guido Stompff

'De kracht van verbeelden: Design Thinking in teams en organisaties'

Op 27 november 2020 om 15.30 uur live vanuit Pakhuis de Zwijger.

Innovatie moeilijk? Welnee. Onvoorspelbaar? Ja, heel erg. De meeste organisaties hebben er daarom de grootste moeite mee: ze zijn gericht op operationele efficiëntie en het gladstrijken van hobbeltjes. Ze kunnen nauwelijks meer reageren als een echt probleem ontstaat of een onverwachte kans zich aandient. Er is een andere mindset nodig, een mindset gericht op kansen creëren, op nieuwe dingen proberen, op snel reageren. Design Thinking biedt deze mindset: het is strategie waarbij het creëren en testen van opties centraal staat om gaandeweg te leren wat er nodig is.

Maar hoe complexer een probleem is, hoe meer mensen moeten samenwerken. Hoe doe je dat, gezamenlijk innoveren, als niemand precies weet wat er gevraagd wordt? Als je als professional moet samenwerken in een multidisciplinair team en je de anderen nauwelijks begrijpt? Als halverwege opeens de situatie verandert? Als er grote tegenstrijdige belangen zijn?

Guido Stompff is lector Design Thinking bij de onderzoeksgroep Creative Business. Op vrijdag 27 november 2020 houdt hij zijn lectorale rede over Design Thinking in teams. Hoe je innovatie kan versnellen door minder te praten en meer te ‘prutsen’. Waarom boundary objects, zoals schetsen of prototypen van fundamenteel belang zijn voor cocreatie. En vooral hoe je gezamenlijk de weg kan vinden door steeds opnieuw de bewegende stip aan de horizon te verbeelden.

U bent van harte uitgenodigd de lectorale rede online bij te wonen van 15:30-16:30 uur.  

We verzoeken u vriendelijk om u hieronder aan te melden. Binnenkort ontvangt u meer informatie over het interactieve programma en via welke link u deze livecast kunt volgen.

Aanmelden