Technologierijke onderwijsruimte bij MBRT

Onderzoekslijn
Teaching, Learning & Technology
Duur
september 2018 t/m juli 2019
Locatie
Haarlem
Contact
Pieter Swager

Het doel van 'Technologierijke onderwijsruimte bij MBRT'

De opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) van Inholland heeft een innovatieve onderwijsruimte in gebruik genomen op de locatie Haarlem. Deze ruimte is voorzien van een groot touchscreen met automatisch zoekende camera en een microfoon plus speakers. Daarnaast zijn de wanden voorzien van pc’s en beeldschermen.

Door het verrijdbare meubilair kan snel geschakeld worden tussen plenaire activiteiten en samenwerken in kleine groepen. Ook is de ruimte geschikt voor het aanbieden van onderwijs waar studenten op afstand aan kunnen deelnemen. En de ruimte wordt gebruikt voor onderzoek naar radiografische afbeeldingen en practica voor onderwijs in anatomie.

Hoe pakt Hogeschool Inholland dit onderzoek aan?

Het onderzoeksproject richt zich op de vraag hoe docenten en studenten MBRT deze innovatieve ruimte gebruiken en ervaren. Deze evaluatie levert voor Inholland inzichten op die waardevol zijn voor het vormen van het beleid op de ontwikkeling van nieuwe technologierijke onderwijsruimtes in de hogeschool.

"We nemen aan dat de inrichting en gebruiksmogelijkheden van deze innovatieve onderwijsruimte aansluiten bij wat het onderwijs in de toekomst vraagt en bij wat studenten en docenten wensen."

Jos Fransen, lector Teaching, Learning & Technology

Nieuws vanuit Technologierijke onderwijsruimte bij MBRT:

Werk samen met Pieter

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0615279177