Carol Olson
Carol Olson

Carol Olson

lector
Telefoon
E-mail

Werk samen met Carol

Even voorstellen

Dr. Carol Olson is sinds oktober 2019 lector van de onderzoekslijn Energy Resilience and Democracy en daarmee onderdeel van de onderzoeksgroep Research & Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica. Olson ziet dat er technologisch al veel efficiënte en betaalbare oplossingen zijn om onze energievoorziening te verduurzamen. Bij Inholland wil zij het energiesysteem nader analyseren en nieuwe, duurzame oplossingen toepasbaar maken. Hiervoor brengt ze studenten, onderzoekers en het bedrijfsleven bij elkaar.

Samenwerken

Lector Carol Olson werkt nauw samen met de energiesector. Zo is ze wekelijks afwisselend actief voor Inholland en voor ENGIE. Bij dit energiebedrijf richt zij zich op duurzame-energieprojecten. Volgens Olson is de energietransitie een breed maatschappelijk vraagstuk. Voor een meer afgeronde analyse wil ze de sociaaleconomische en technische aspecten ervan samenbrengen. Hoe meer hernieuwbare energie is geïntegreed, hoe meer centraal de sociale en economische vragen zijn. Bijvoorbeeld, een wijkaanpak is nodig voor energieopslag op de schaal van een wijk. De sociale vragen die gaan over hoe de wijk de energie zou kunnen verdelen en gebruiken zijn belangrijk voor het technische ontwerp. 

Wie is Carol Olson?

Expertise

Naast haar werk als lector bij Hogeschool Inholland werkt Carol Olson bij energiebedrijf ENGIE aan projecten om duurzame energie op grote schaal toe te passen.

 

Ervaring

Carol Olson studeerde werktuigbouwkunde in de Verenigde Staten, waar ze geboren is. Ze specialiseerde zich in zonne-energie en waterstof. Na haar werk als project-engineer voor een start-up in New Jersey besloot ze naar Londen te gaan om te promoveren op dunnefilmzonnepanelen. Na haar promotie in 2003 richtte zich aan de universiteit van Uppsala in Zweden op waterstof. Na drie jaar kwam ze naar Nederland om bij ECN part of TNO weer onderzoek te doen naar zonne-energie en energietransitie.

Over Carol

Carol is geboren in de Verenigde Staten. Ze is inmiddels Nederlands staatsburger en woont met haar zoon in Alkmaar.

"Klimaatverandering is het grootste issue van deze tijd. Het is nu echt noodzakelijk om een systeem te bouwen waarmee we CO2-uitstoot stoppen."

Carol Olson, lector Duurzame Energie

0 publicaties

Werk samen met Carol

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0621115264