Jos Fransen
Jos Fransen

Jos Fransen

lector
Onderzoekslijn(en)
Telefoon
E-mail

Werk samen met Jos

Even voorstellen

Dr. Jos Fransen is sinds februari 2015 lector Teaching, Learning & Technology en maakt deel uit van de onderzoeksgroep Onderwijzen en Leren in Diversiteit. Samen met (docent)onderzoekers doet Fransen praktijkgericht onderzoek naar en geeft advies over effectieve didactische inzet van technologie in leerprocessen.

Onderzocht wordt hoe de inzet van technologie de kwaliteit van het onderwijs in een gegeven context kan verbeteren. Daarbij draait het voornamelijk om het (her)ontwerpen van leerpraktijken met een beredeneerde inzet van technologie.

Samenwerken

Studenten kunnen een voorstel voor afstudeeronderzoek indienen dat aansluit bij lopend onderzoek in de onderzoekslijn. Binnen beperkte mogelijkheden bekijken we of de onderzoekslijn daarbij als opdrachtgever kan fungeren. We begeleiden daarnaast studenten uit de masteropleiding Leren & Innoveren die onderzoek doen naar de effectieve inzet van technologie bij leerprocessen.

Wie is Jos Fransen?

Ervaring

Jos Fransen is sinds 1990 in dienst bij Hogeschool Inholland (en haar rechtsvoorgangers) in diverse docent-, beleids- en onderzoeksfuncties. Tussen 2012 en 2016 was hij associate lector eLearning. Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de masteropleiding Leren & Innoveren en is samen met leden van zijn onderzoeksteam Teaching, Learning & Technology betrokken bij de onderwijsuitvoering van deze masteropleiding.

Over Jos

Jos Fransen heeft een brede interesse. Na zijn studie Geneeskunde studeerde hij onder andere aan het Conservatorium Rotterdam en de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. 

"We kiezen voor een ontwerpgerichte aanpak die eigenaarschap genereert. Zo dragen we bij aan de professionalisering van leraren en docenten om technologie didactisch effectief in te zetten."

Jos Fransen, lector Teaching, Learning & Technology

Onderzoeksprojecten waar Jos Fransen bij betrokken is:

Alle publicaties van Jos:

Werk samen met Jos

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0615279091