Marije Deutekom
Marije Deutekom

Marije Deutekom

lector
Onderzoekslijn(en)
Telefoon
E-mail

Werk samen met Marije

Even voorstellen

Marije Deutekom is sinds 2015 lector Kracht van Sport bij kenniscentrum De Gezonde Samenleving van Inholland. De onderzoekslijn is een samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Met praktijkgericht onderzoek draagt Deutekom bij aan sportparticipatie en vitaliteit. Zij onderzoekt effectieve manieren om sportparticipatie te verhogen en wat het effect is van sportparticipatie op het welbevinden van kwetsbare doelgroepen. Ook wil zij zicht krijgen op de waarde van (aangepaste) sport.

Samenwerken

Bedrijven, instellingen en medewerkers kunnen bij Deutekom terecht voor vraagstukken rondom het bevorderen van beweeggedrag (bijvoorbeeld door middel van technologie) en rondom de waarde van sport. Daarnaast organiseert de onderzoekslijn Kracht van Sport samen met het lectoraat Topsport en Onderwijs (HvA) jaarlijks een lezingenreeks rondom de kracht van sport. Studenten kunnen hier aan meedoen maar kunnen ook afstuderen binnen projecten rondom bewegen en vitaliteit.

Dag van het Sportonderzoek

Op donderdag 7 november in Amsterdam

Meer informatie

Wie is Marije Deutekom?

Expertise

Deutekom is in 2011 gestart met een eigen onderzoeks- en adviesbureau, gericht op onderzoek naar sport en bewegen. Daarnaast is zij werkzaam als hoofddocent bij de faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de HvA en als coördinator onderzoek bij de opleiding Sport en Bewegen van Hogeschool Inholland. 

Ervaring

Na haar studie Bewegingswetenschappen (2001) aan de Vrije Universiteit is Marije Deutekom gepromoveerd in de geneeskunde bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) van de Universiteit van Amsterdam (2005). Tijdens haar promotie bij de afdeling Klinische Epidemiologie en Biostatistiek heeft zij onderzoek gedaan naar doelmatigheid van de zorg.

Na haar promotie werkte zij enkele jaren als post-doctoraal onderzoeker bij de afdeling Sociale Geneeskunde van het AMC. In die periode was zij onder andere projectleider van een onderzoek naar de evaluatie van een beweegprogramma (Bewegen op Recept) bij allochtone vrouwen. Marije Deutekom is auteur van ruim 50 wetenschappelijke artikelen.

"Sport is niet alleen de oplossing maar ook de verbinder."

Marije Deutekom, lector Kracht van Sport

Alle publicaties van Marije:

Werk samen met Marije

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0624512991