Philip Karré
Philip Karré

Philip Karré

associate lector
Onderzoekslijn(en)
Telefoon
E-mail

Werk samen met Philip

Even voorstellen

Dr. Philip Marcel Karré is associate lector Dynamiek van de Stad en geeft leiding aan het onderzoek dat zich richt op sociale innovatie en nieuwe vormen van ondernemerschap in het sociaal domein. Hij is bestuurskundige met een focus op management- en governancevraagstukken in het (semi-)publieke domein.

Samenwerken

De onderzoekslijn werkt nauw samen met de opleidingen Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening  en HBO Rechten van de locaties Rotterdam en Den Haag. Ook voor andere opleidingen en onderwijsinstellingen biedt het lectoraat graag haar expertise aan in de vorm van gastlessen, workshops of andere kennisbijeenkomsten. Vind je het interessant om met een opdracht van ons lectoraat af te studeren? Mail ons met jouw voorstel, of als je meer wil weten over de mogelijkheden. Vanuit de Werkplaats Sociaal Domein komen met enige regelmaat vraagstukken en onderzoeksopdrachten die spelen in de dagelijkse praktijk. Dit zijn vraagstukken die spelen in de brede regio Rotterdam, waaronder ook de BAR-gemeenten, Dordrecht, Schiedam en Vlaardingen. 

Wie is Philip Karré?

Expertise

Naast zijn werk als associate lector is Karré ook verbonden aan het Department of Public Administration & Sociology (DPAS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en aan de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken, een initiatief van de EUR en de gemeente Rotterdam.

Ervaring

Philip Karré heeft aan de Universität Wien (Oostenrijk) en de Erasmus Universiteit Rotterdam politicologie, bestuurskunde en communicatiewetenschappen gestudeerd. In 2011 is hij aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op een onderzoek naar management en governance van hybride (publiek-private) organisaties. Door een langdurig dienstverband aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) heeft hij onderzoek kunnen doen bij een breed scala van organisaties in het publieke domein. Ook heeft hij veel ervaring met onderwijs op bachelor- en masterniveau en in opleidingen voor professionals werkzaam in de publieke sector.

Over Philip

Dr. Philip Marcel Karré (1978) is associate lector Dynamiek van de Stad. Daarnaast is hij als universitair docent bestuurskunde verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Verder is hij coördinator van de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken, waarin de EUR, andere kennisinstellingen en de gemeente Rotterdam samenwerken aan het verbinden van kennis en beleid op het gebied van leefbaarheid. Hij doet onderzoek naar hybride organisaties en arrangementen op het snijvlak van overheid, markt en gemeenschap, sociaal ondernemerschap en andere vormen van sociale innovatie tussen overheid en burger. Zijn passie ligt in het verbinden van wetenschap en praktijk. Hij publiceert veelvuldig in wetenschappelijke tijdschriften en voor de praktijk en adviseert organisaties in binnen- en buitenland. Verder heeft hij langjarige ervaring als docent en ontwikkelaar in hbo- en universitaire onderwijsprogramma’s, op bachelor en masterniveau, alsook gericht aan professionals.

Werk samen met Philip

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0631639529