Pieter van der Hoeven
Pieter van der Hoeven

Pieter van der Hoeven

associate lector
Onderzoekslijn(en)
Telefoon
E-mail

Werk samen met Pieter

Even voorstellen

Dr. Ir. Pieter van der Hoeven  is sinds september 2018 als associate lector bij de onderzoekslijn Finance & Accounancy bij het Business Research Centre (BRC). Zijn interesse gaat vooral uit naar het belang van samenwerking tussen belanghebbenden voor het succes van ondernemingen. 

Hij doet onderzoek naar het financieren van eco-innovaties omdat we innovaties nodig hebben om duurzamer met de wereld en elkaar om te gaan. En omdat zonder financieel succes er van innoveren niet veel terecht komt.

Samenwerken

Finance & Accountancy werkt binnen de Hogeschool samen met onderzoekslijnen, ook van andere domeinen, met de Start-Up-Campus Haarlem (SUCH), de Incubator Duurzame Energie Alkmaar (IDEA) en andere ondernemersplatformen en buiten Inholland met bijvoorbeeld het lectorenplatform Circulaire Economie, de Social Trade Organisation en de Amsterdam Green Campus. Ook samenwerken?

Wie is Pieter van der Hoeven?

Expertise

Sinds 2005 doceert Van der Hoeven bij de Hogeschool Inholland onder meer economie en logistiek. Daarnaast is hij betrokken bij de onderzoeksleerlijn en de afstudeerfase van de opleidingen Business Studies en Finance & Control

Ervaring

Pieter van der Hoeven studeerde wiskunde in Leiden en Parijs. Daarna werkte hij lange tijd als logistiek manager bij Hoogovens in IJmuiden, nu onderdeel van Tata Steel. Aan de Universiteit Twente volgde hij een kopopleiding technische bedrijfskunde. Ook deed hij enige jaren onderzoek bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Over Pieter

Zowel in de Partij van de Arbeid als in de Protestantse Kerk is Van der Hoeven actief omdat we blij mogen zijn met de samenleving die wij nu in Europa hebben, maar daarvoor ook ons best moeten blijven doen. Hij is een bewonderaar van Erasmus, niet alleen als naamgever van zijn middelbare school en het uitwisselingsprogramma, maar vooral als een voortdurende herinnering aan ieders verantwoordelijkheid.

"We moeten studenten niet de wereld van nu leren, maar ze moeten zich thuisvoelen in de wereld van morgen. Daarom hoort een onderzoekende houding bij een hbo'er."

Pieter van der Hoeven, associate lector Finance & Accountancy

Onderzoeksprojecten waar Pieter van der Hoeven bij betrokken is

Werk samen met Pieter

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0631006624