Ontdek of deze opleiding bij jou past!

Welkom bij Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Ben jij gefascineerd door scheikunde en biologie? Dan is de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) jou op het lijf geschreven. Je leert alles over genetische en chemische processen in levende organismen. Hoe genees je hersenvliesontsteking? Bij welke bloedwaarden heeft iemand een voedselallergie? Jij brengt veel tijd door in het lab om dat te onderzoeken. Want onder je microscoop gebeurt het!

Na je studie help jij bij de genezing en bestrijding van ziekten en aandoeningen. Er gaan vele deuren voor je open met dit diploma op zak. In de industrie en farmacie, maar ook in de landbouw en de medische wetenschap.

Bekijk de opleidingspresentatie


Wat moet je weten?

Lees alle handige info terug

Heb je vragen over deze opleiding?

Tel: 088 - 466 50 12
E-mail: ATO.LSC@inholland.nl

Ontdek alvast onze locatie

Deze opleiding vind je in Amsterdam.

Benieuwd naar de sfeer?

Ontdek Amsterdam

Cluster LSC - Wie zijn wij?


Drie opleidingen vormen het cluster Life Sciences & Chemistry: Biotechnologie, Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Onze docent Maarten Kuiper legt in een notendop uit wat dit cluster inhoudt en hoe we jou opleiden tot een kritische, inventieve en betrouwbare onderzoeker. En, je proeft meteen de sfeer van de opleidingen!

Huiswerkklas en bijles


Wil je extra hulp of uitleg? Dan kun je meedoen aan speciale huiswerkklassen en/of bijlessen van studievereniging DNA, die ze samen met onze opleidingen organiseren. Wist je dat 95% van de studenten die hieraan meedoen de tentamens haalt?

Lesmateriaal: Escape the Lab!

We maken gebruik van verschillende soorten lesmaterialen. Eén manier is onze eigen escaperoom, genaamd Escape the lab! In het eerste jaar ga je samen met je klasgenoten in een team samenwerken om lerenderwijs de code te kraken en te ontsnappen aan het lab.

Lesmateriaal: Project CSI!


Tijdens het project CSI in het eerste jaar ga je net als de echte detectives van CSI Miami uitvinden wie de moord heeft gepleegd.

Welkom op het lab!

Studievereniging DNA

Studievereniging DNA

DNA is de studievereniging van onze opleidingen. Tijdens de introductieweek leer je supersnel nieuwe studiegenoten kennen en kun je samen kiezen bij wie je in de klas komt. Bovendien toont onderzoek aan dat deze ‘DNA-klassen’ beter presteren dan de andere klassen.

Ontdek de studievereniging

Les over corona

Corona-lessen door docent Nick Dekker

Dat het coronavirus in Nederland heerst en wij onze lessen digitaal geven, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat onze opleidingen ook inhoudelijk raakvlak met dit onderwerp hebben? Dr. Nick Dekker is moleculair celbioloog en heeft tijdens het college studenten geïnformeerd over de biologie van coronavirussen op basis van gelezen wetenschappelijke literatuur. 

Bekijk de les

Docent van het jaar

Docent van het jaar: Ewald Edink!

Onze eigen docent Chemie, Ewald Edink, heeft de award voor beste docent van 2020 gekregen! Voor Ewald bestaan er geen domme vragen en hij vindt het belangrijk een goede band op te bouwen met zijn studenten. Hij is een kei in het overbrengen van uitdagende lesstof zonder gebruik van al te veel moeilijke woorden. Ook maakt hij veel gebruik van video’s, interactieve lessen en hoorcolleges.

Lees zijn verhaal

Keuzedeel mbo'ers

Keuzedeel voor mbo-studenten ROC/NOVA

Wil jij je voorbereiden op het hbo? Onze opleidingen bieden het Keuzedeel Voorbereiding hbo aan voor de studenten van het Nova College en het ROC van Amsterdam. Gedurende een half jaar volgen 65 mbo-studenten colleges bij Hogeschool Inholland en het ROC van Amsterdam om een goed beeld te krijgen van de inhoud en eisen binnen het hbo. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Meer weten?

Bekijk de opleiding

Past deze opleiding bij jou?

Ga naar KIES

Een andere opleiding bekijken?

Ga naar ONTDEK

Ben je er nog niet uit?

Ga naar TEST

Beluister de Online Open Dag radio-uitzending

Met host Rudy Nicola

Beluister de uitzending

Heb je vragen over studeren bij Inholland?

Wij helpen je graag!