Wat kun je bij welke livesessie verwachten?

Uit deze typen livesessies kun je kiezen

Livesessies Online Open Dagen

Tijdens de Online Open Dag organiseren we altijd veel verschillende interactieve livesessies. Wat houdt een live opleidingspresentatie in? Wat gebeurt er bij een Q&A of een minicollege? En hoe kun je het beste een livesessie kiezen uit ons grote aanbod? We leggen je het graag uit met zes veelvoorkomende soorten. Zo weet je ongeveer wat je per livesessie kunt verwachten en kun je je goed voorbereiden op de Online Open Dag.

Goed om te weten: elke opleiding is uniek en geeft een eigen invulling aan een type livesessie.

Live opleidingspresentatie

Met een live opleidingspresentatie kun je gemakkelijk kennismaken met een opleiding. Docenten en soms studenten geven je dan een korte samenvatting van de studie: wat leer je, en waar word je voor opgeleid? Als je vragen hebt, kun je die meestal in de chat stellen. En soms is er al ruimte ingepland om in gesprek te gaan.

Q&A met studenten of docenten

Heb je na de opleidingspresentatie nog vragen? Stel ze dan tijdens de Q&A met studenten, docenten en/of coaches. Je kunt dan vaak meteen onze studenten ontmoeten en naar hun ervaringen vragen. Bijvoorbeeld: hoe is het om vanuit huis onderwijs te volgen? En handig, de live opleidingspresentatie en Q&A vind je vaak terug in één livesessie.

Live via Instagram of Facebook

Kom live in contact met onze studenten of opleiding via Instagram of Facebook! Ga bijvoorbeeld in gesprek met onze studenten, neem een kijkje achter de schermen of bekijk de takeover van een student. Erg persoonlijk, en je krijgt altijd een spontaan en eerlijk antwoord.

Minicollege of workshop

Ben je benieuwd naar de vakken die je tijdens de opleiding krijgt? Volg dan een minicollege, workshop of proefles. Dit voorbeeldvak geeft je alvast een goede indruk, en meestal mag je ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld met een vraagstuk of opdracht. Je ontdekt dan meteen hoe het is om online college te volgen.

Rondleiding

Misschien weet je al wat je wilt studeren. Top! Nu de volgende vraag: waar ga je dat doen? Proef tijdens een rondleiding alvast de sfeer van een locatie van jouw voorkeur. Je krijgt onder meer te zien waar je les krijgt, waar je je lunch haalt en waar je rustig kunt studeren. Ook gaan we langs de plekken waar je je studiegenoten ontmoet, zoals studieverenigingen en het Studentsucces Centrum. Zie jij je zelf hier al zitten?

Talkshow

Leer meerdere studiegenoten kennen tijdens een talkshow! Live vanaf onze locaties gaan onze hosts, vaak zelf studenten, in gesprek met (andere) studenten. En iedere keer staat een ander thema centraal, zoals opleidingen of studie- en studentenverenigingen. Bevalt hun studie? Hoe vinden ze de locatie? En wat is hun ultieme studententip?