Accountancy voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Annick Kieviet - Accountancy student

Vraag het een student

Overstappen van Business Studies naar Accountancy: Annick deed het

Hoi, leuk dat je interesse hebt in de opleiding Accountancy bij Inholland!

Mijn naam is Annick, ik ben 20 jaar en zit in het derde jaar van de opleiding Accountancy. Op de middelbare school heb ik de Havo gedaan met het profiel Economie en Maatschappij met als keuzevakken had ik M&O en Duits. Economie en M&O vond ik de leukste vakken, daardoor wist ik dat ik ook een economische opleiding wilde gaan doen na de middelbare school.

Beslissen welke opleiding ik wilde gaan doen, was nog niet zo makkelijk, want ik vond alles wel leuk! Ik twijfelde tussen Accountancy en Bedrijfskunde (Management & Beleid), toen las ik over Business Studies bij Inholland; eerst van verschillende opleidingen wat meekrijgen en dan pas kiezen wat écht bij je past. Ik heb erg getwijfeld wat ik moest kiezen, Accountancy, Bedrijfskunde of Business Studies, maar na een meeloopdag bij Inholland wist ik zeker dat ik Business Studies wilde gaan doen. In het eerste jaar ben ik erachter gekomen dat ik Accountancy leuker vond dan Bedrijfskunde, daarom ben ik in jaar twee naar Accountancy en Finance & Control gegaan.

Soms vragen mensen of ik niet liever gelijk Accountancy was gaan doen. Hier kan ik altijd meteen nee op zeggen. Van verschillende opleidingen wat meekrijgen was heel leuk en heeft mij een brede basis gegeven, waar ik nog dagelijks profijt van heb! Ook had ik dan de sfeer van Inholland moeten missen als ik gelijk voor Accountancy had gekozen. Bij de docenten ben je geen nummer en ze zijn buiten de lessen goed bereikbaar voor de leerlingen.

De klassen zijn niet heel groot, waardoor er veel interactie is tussen de docent en de leerlingen. Ook is er tijd voor extra uitleg als er een onderwerp niet duidelijk is. Een ander voordeel van een kleinere klas is dat je elkaar goed kent.

Heb je nog vragen over de opleiding, hoe ik precies de keuze voor Accountancy heb gemaakt of iets anders? Stuur gerust een mailtje!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!