Associate degree Business Studies Logistiek voltijd

Een proces is voor jou nooit af: het kan altijd beter, slimmer, efficiënter.

Associate degree hbo Business Studies Logistiek

Voor wie

Je bent een echte aanpakker. Je bent geboeid door hoe grote bedrijven hun processen regelen en hebt zelf ook je zaakjes goed op orde. Tegelijk is een proces voor jou nooit af: het kan altijd beter, slimmer, efficiënter. Je durft vragen te stellen en door te zetten, zelfs wanneer andere opgeven. Je werkt graag in een team, maar je kunt jou zelfstandig aan de gang. Communiceren gaat je gemakkelijk af, ook in het Engels. Je hebt ambitie en ziet jezelf in een leidinggevende functie.

Studieprogramma Business Studies Logistiek

De tweejarige Associate degree Business Studies Logistiek combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Business Studies Logistiek is een tweejarige hbo-opleiding. In het eerste studiejaar volg je een onderwijsprogramma bestaande uit vier onderwijsperiodes met elk een specifiek thema. Het tweede studiejaar bestaat uit een half jaar met colleges en projecten, een half jaar stage en een praktijkopdracht.

Studievormen
Je krijgt onderwijs in uiteenlopende vormen. Denk aan hoorcolleges, werkcolleges, praktijkprojecten, workshops, gastcolleges, bedrijfsbezoeken en zelfstudie met behulp van software. Met iedere studievorm vragen we veel van jouw eigen inbreng, je inzet en je ambitie.

Elke periode werk je individueel of in een projectgroep, waarbij steeds een ander onderwerp centraal staat. Hierbij kun je denken aan Inkoop, Distributie en Warehousing of Supply Chain Management. Ook leer je vaardigheden als projectmatig werken, presenteren, processen onderzoeken en analyseren en onderhandelen.

Twijfel je nog?
Ben jij geboeid door bedrijfsprocessen en heb je de drive om die efficienter en slimmer te maken, maar weet je niet zeker of de opleiding Associate degree Business Studies Logistiek echt bij jou past? Kijk dan eens bij onderstaande verwante opleiding, misschien past die ook of beter bij jou. 

Business Studies 

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

De Associate degree Business Studies Logistiek is een tweejarige hbo-opleiding. In het eerste studiejaar volg je een onderwijsprogramma bestaande uit vier onderwijsperiodes met elk een specifiek thema. Het tweede studiejaar bestaat uit een half jaar met colleges en projecten, een half jaar stage en een praktijkopdracht. Want leren door te doen, daar leer je het snelste van.

Vier thema’s
Het eerste jaar bestaat uit vier blokken onderwijs van ieder negen of tien weken met colleges, workshops, projecten en tentamens rondom vier thema's:

  • de in- en verkoopmarkt
  • productie
  • magazijnen
  • multimodaal vervoer

Vakken

InkoopBusiness EnglishKwantitatieve methodenSupply Chain Management

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar

In het tweede jaar volg je eerst twee blokken onderwijs rondom de thema's Supply Chain Management en Procesmanagement.

Afstuderen
De laatste twee blokken combineer je een stage met een opdracht in het werkveld. Die opdracht vormt jouw afstudeerproject. In de laatste tweede periodes van het tweede jaar loop je stage in een organisatie en doe je onderzoek naar het verbeteren van een proces op jouw afdeling. De opdracht verwerf je zelf; je hebt dan ook veel invloed waar en waarmee je aan de slag gaat.

 

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Business Studies Logistiek

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze PCM-docenten (voorheen studieloopbaanbegeleiders) helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag.

 

Stage

Er is geen betere manier om je kennis in de praktijk te toetsen dan door stage te lopen bij een bedrijf in de branche waarin je straks werkzaam zult zijn. Je krijgt tegelijkertijd de verantwoordelijkheid die hoort bij een echte baan, en de bescherming van je opleiding. Zo kun je in alle veiligheid onderzoeken waar jouw talenten en uitdagingen liggen.

In het tweede jaar loop je stage. Je zoekt zelf een stageplaats en werkt deze periode aan een specifieke opdracht. Tijdens de stage laat je zien wat je waard bent in de praktijk. Het is ook mogelijk om een stage in het buitenland te lopen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!