Associate degree Business Studies Logistiek voltijd

Een proces is voor jou nooit af: het kan altijd beter, slimmer, efficiënter.

Associate degree hbo Business Studies Logistiek

Voor wie

Jij:

 • bent een aanpakker en hebt je zaken op orde. Je kijkt graag hoe grote bedrijven processen regelen; 
 • ziet altijd hoe het beter, slimmer, efficiënter kan. Je durft vragen te stellen en door te zetten;
 • werkt net zo graag samen als dat je zelf dingen regelt;
 • overlegt goed met anderen, ook in het Engels;
 • ziet jezelf wel een team aansturen.

Studieprogramma Business Studies Logistiek

De tweejarige Associate degree Business Studies Logistiek combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Business Studies Logistiek is een hbo-opleiding. Het eerste jaar heeft vier onderwijsperiodes. Elke periode leer je over een thema. In je tweede studiejaar volg je de eerste zes maanden colleges en werk je aan projecten. Daarna loop je een halfjaar stage bij een bedrijf dat je zelf kiest. Daar maak je ook je praktijkopdracht. Je wordt er een echte professional!

Studievormen
Je studeert op verschillende manieren. Zo blijft het interessant. Bijvoorbeeld via:

 • hoorcolleges
 • werkcolleges
 • praktijkprojecten
 • workshops
 • gastcolleges
 • bedrijfsbezoeken
 • zelfstudie
 • software

Met iedere studievorm vragen we veel van jouw eigen inbreng, inzet en ambitie. Je hebt een duidelijk doel: de beste worden in je werk!

Elke periode werk je zelfstandig of met anderen. Steeds leer je over een nieuw onderwerp. Bijvoorbeeld over Inkoop, Distributie en Warehousing of Supply Chain Management. Ook word je steeds beter in de dingen die je moet kunnen op de werkvloer. Zoals projectmatig werken, praten voor een groep, processen onderzoeken, analyseren en onderhandelen. Dat regel je gewoon even!

Twijfel je nog?

Wil jij bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer maken? Maar weet je niet zeker of de opleiding Associate degree Business Studies Logistiek echt bij jou past? Kijk dan eens naar de opleiding hieronder. Misschien past die ook of beter bij jou. 

Business Studies 

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

Je eerste studiejaar leer je over verschillende onderwerpen. Elke onderwijsperiode (in totaal vier keer tien weken) iets nieuws. 

Vier thema’s
In colleges, workshops, projecten en tentamens leer je dit jaar alles over de volgende thema's:

 • de in- en verkoopmarkt
 • productie
 • magazijnen
 • multimodaal vervoer

Nu weet je alles over de basis van het vak. Na een welverdiende zomervakantie ga je de praktijk in in het tweede jaar.

Vakken

InkoopBusiness EnglishKwantitatieve methodenSupply Chain Management

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar

In het tweede jaar volg je eerst twee blokken onderwijs rondom de thema's Supply Chain Management en Procesmanagement.

Afstuderen
De laatste twee blokken combineer je een stage bij je favoriete bedrijf met een praktijkopdracht. Dat is gelijk jouw afstudeerproject. Je onderzoekt hoe een proces op jouw afdeling beter zou kunnen worden ingericht. Welk proces dat is? Kies maar! Of het nu inkoop of transport is, je komt vast iets tegen dat je leuk vindt. 

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Business Studies Logistiek

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze PCM-docenten (voorheen studieloopbaanbegeleiders) helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.

 

Stage

Er is geen betere manier om je kennis in de praktijk te toetsen dan door stage te lopen bij een bedrijf in de branche waarin je straks werkzaam zult zijn. Je krijgt tegelijkertijd de verantwoordelijkheid die hoort bij een echte baan, en de bescherming van je opleiding. Zo kun je in alle veiligheid onderzoeken waar jouw talenten en uitdagingen liggen.

In het tweede jaar loop je stage. Je zoekt zelf een stageplaats en werkt deze periode aan een specifieke opdracht. Tijdens de stage laat je zien wat je waard bent in de praktijk. Het is ook mogelijk om een stage in het buitenland te lopen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!