Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

"Laat zien wat jouw meerwaarde is."

creative-business.jpg

Docent Michael Hendriks

Ik ben Michael Hendriks en ik geef les aan zowel voltijd- als deeltijdstudenten van de Associate degree Crossmediale Communicatie in Diemen en ik ben ook een van de ontwikkelaars van deze opleiding. Ik begeleid diverse projecten waaronder het Crossmediateam (MiXM!), crossmediale mediaplanning en New Media Formats en ben betrokken bij de cursus beleveniscommunicatie en de training format ontwikkelen. Verder ben ik teammanager bij zowel de Associate degree Crossmediale Communicatie als de bacheloropleiding Communicatie en ben ik soms studieloopbaanbegeleider van een groep studenten.

Zelf heb ik de vrije studierichting Tekstschrijven gevolgd, een variant van de tweedegraads lerarenopleiding Nederlands. Voor ik in 1996 in dienst kwam bij Inholland heb ik gewerkt voor de producenten Endemol, NL Film en TV Producties en Scriptstudio en heb ik meegeschreven aan een aantal tv-series die werden uitgezonden door BNN, RTL en Veronica. Daarnaast heb ik door het hele land trainingen 'Eigentijds en Servicegericht Schrijven' gegeven voor communicatiebureau Van 't Loo Van Eck en heb ik heb creativiteitstrainingen gegeven met OnNederlandsGoed. Op dit moment ligt mijn focus op het onderwijs, maar ik geef af en toe nog wel crossmedia workshops aan (media)bedrijven die met de tijd mee willen gaan.

Uiteraard gebruik ik mijn ervaringen uit het werkveld bij het lesgeven en doen we bij de Associate degree Crossmediale Communicatie ook heel veel opdrachten in samenwerking met het werkveld. We betrekken de buitenwereld zoveel mogelijk bij onze opleiding, als opdrachtgever, als gastspreker en als beoordelaar.

Wanneer je voor de Associate degree Crossmediale Communicatie kiest, moet je interesse hebben in zowel traditionele als nieuwe mediavormen. Je moet de (nieuwe) mogelijkheden van communicatiedragers als tablets en van sociale netwerken willen onderzoeke. Je moet flexibel en creatief zijn, out of the box willen en durven denken, en je moet ambitieus zijn. Als toekomstig communicatiespecialist is een bovengemiddelde taalvaardigheid, zowel schriftelijk als mondeling, zeer belangrijk. Ook is het een pre wanneer je handig bent met creatieve softwarepakketten, want communiceren doen we in woord en beeld.

Bij de Associate degree Crossmediale Communicatie is er een nauw contact tussen de docenten en de studenten. Niet alleen binnen het gebouw, maar ook via (sociale) media. Via twitter houden docenten en studenten elkaar regelmatig op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het vakgebied.

Mijn tip voor aankomende studenten: je bepaalt zelf mede de waarde van je opleiding door nu al (zelfs voor je studie) te werken aan bijvoorbeeld je online identiteit. Laat zien wat je bezig houdt, wat je interessant vindt, reageer, reflecteer op sociale media. Zorg dat je jezelf zichtbaar maakt en onderscheidt van je medestudenten. Wat is jouw meerwaarde?

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!