Associate degree Crossmediale Communicatie voltijd

"Ik probeer mensen vooral de liefde voor het vak te leren."

creative-business.jpg

Docent Rene Boonstra

Boven op de nieuwste ontwikkelingen
Ik heb bewust voor het onderwijs gekozen in combinatie met zelfstandig ondernemerschap. Dit werkt twee kanten op. Aan de ene kant kan je studenten de passie voor het communicatievak met praktijkverhalen bijbrengen, aan de andere kant krijg je veel inspiratie terug van studenten. Daarbij is het contact met collega's op de werkvloer van groot belang om jezelf en het vak te ontwikkelen. De snelheid van ontwikkelingen in het vakgebied is enorm hoog. Binnen het onderwijs ben je verplicht om continu bovenop die ontwikkelingen te blijven zitten. Dit maakt het werken bij de Associate degree Crossmediale Communicatie tot een inspirerende uitdaging.

Gedegen kennis
Ook als je kijkt naar de vakmensen die binnen onze school rondlopen. Iedereen wil een gedegen stuk kennis meegeven aan de studenten. Ik heb zelf tien jaar geleden als student les gekregen van een aantal mensen die nu mijn collega zijn. Door hun manier van lesgeven wilde ik zelf ook deel uit gaan maken van het onderwijs.

Werken aan kwaliteit
Ik heb het altijd belangrijk gevonden om invloed te hebben op het onderwijsprogramma binnen onze school. Om die reden participeer ik in verschillende ontwikkeltrajecten. Hiermee krijg je de kans om je ideeën en perspectieven te verankeren in een kwalitatief hoogstaand onderwijsprogramma.

Design en mediavakken
Op dit moment ben ik docent in design en mediavakken. Daarnaast ben ik als onderwijsontwikkelaar betrokken bij de opzet van de nieuwe tweejarige opleiding crossmediale communicatie. Ik voel mij prettig binnen die rollen. Het docentschap is voor mij altijd een uitdaging geweest. In didactische zin als je het hebt over jonge onervaren mensen te laten groeien tot communicatieprofessionals. Op inhoudelijk gebied om continu studenten te inspireren en zaken mee te geven vanuit je eigen ervaring.

Verlies je niet in de zakelijkheid van een studie!
Studenten wil ik de tip geven dat ze zich niet moeten verliezen in de zakelijkheid van een studie. Ik probeer mensen vooral de liefde voor het vak te leren. Dat begint met het serieus nemen van jezelf en de waardering voor een opleiding. Ik geef studenten ook altijd mee dat ze niet alles perfect kunnen doen. Probeer jezelf te ontwikkelen en aan het einde van je opleiding zover te zijn dat je een visie hebt over het communicatievak. Kortom ik daag mensen uit om vooral zelf te leren denken en niet alles als vanzelfsprekend te ervaren.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!