Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd

Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!

Vraag het aan student Maxine Schaap

Mijn naam is Maxine Schaap, student Biologie & Medisch laboratoriumonderzoek (BML) bij Hogeschool Inholland in Amsterdam. Op dit moment zit ik in mijn vierde en laatste jaar van de opleiding. Naast mijn opleiding speel ik bij de nationale selectie van de waterpolovrouwen.

Als laborant ben je erg belangrijk voor de gezondheidszorg. Je wordt opgeleid tot analist en zo kun je na de opleiding BML werken op het lab maar ook buiten het lab om bijvoorbeeld resultaten te verwerken.

Het eerste jaar van de opleiding wordt aangeboden in combinatie met Chemie en Biotechnologie; je volgt dan een breed scala aan vakken. Na het eerste jaar maak je een keuze welke opleiding het beste bij jou past. Als dat BML is, volg je vanaf het tweede jaar alleen nog vakken van BML. In het derde studiejaar ga je een half jaar stagelopen en een half jaar minors volgen. Voor de minors maak je een keuze tussen de richtingen Bioresearch en Medische diagnostiek. In het laatste jaar loop je negen maanden stage en ga je afstuderen.

 

Wil je nog meer te weten komen over de opleiding Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek of heb je vragen over de combinatie topsport en studie? Aarzel niet en stel mij gerust je vragen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!