Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd

Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!

Vraag het aan student Rianne Pater

Mijn naam is Rianne Pater, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek bij Hogeschool Inholland in Amsterdam. Op dit moment volg ik het vierde en laatste jaar van de opleiding.

Als laborant ben je erg belangrijk voor de gezondheidszorg. Zo kun je na de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek een diagnose stellen van zieke mensen. Maar ook het zoeken naar medicijnen is een vaardigheid die je hier leert.

Het eerste jaar van de opleiding volg je samen met twee andere opleidingen: Chemie en Biotechnologie. Je krijgt een breed scala aan vakken, waardoor je van de drie opleidingen een goed beeld krijgt. Na studiejaar 1 maak je de keuze welke opleiding bij jou past en welke jij wilt volgen. Hierdoor is de kans op een verkeerde studiekeuze verkleind.

Na studiejaar 2 kies je of je een minor in de Bioresearch óf in de Medische diagnostiek wilt volgen. Tijdens deze periode wordt er nog dieper in de lesstof gedoken, waardoor jij veel over de door jou gekozen minor te weten komt. Ontzettend leuk!

Wil je nog meer te weten komen over de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of heb je vragen over de hogeschool? Aarzel niet en stel mij gerust je vragen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!