Biotechnologie voltijd

Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!

Vraag het aan student Jerome van Schie

Mijn naam is Jerome van Schie. Op dit moment studeer ik af bij de opleiding Biotechnologie in de richting Groene Biotechnologie.

In Nederland is de groente- en fruitvoorziening goed geregeld. Vrijwel alle oogsten lukken, omdat boeren vaak al jarenlang ervaring hebben met het verbouwen van hun gewas én omdat zij samenwerken met een zaadbedrijf. Die samenwerking is belangrijk voor zowel de boeren als het zaadbedrijf. Het helpt boeren om hun gewas nog makkelijker te oogsten, grotere vruchten te telen of een mooier product te kunnen leveren. Het zaadbedrijf krijgt daarnaast meer kennis over het gewas, de genetica hierachter en de markers die ze gebruiken in hun onderzoek.

Nu lijkt dat in Nederland makkelijk omdat we broeikassen hebben waarin we elk klimaat kunnen nabootsen. Maar hoe zit dat in bijvoorbeeld Afrika, Azië of Zuid-Amerika? Daar zijn de seizoenen wisselend en de voorzieningen minder vooruitstrevend. Het gevolg is dat boeren vaak een slechtere oogst hebben. En daar kun jij een rol in spelen als je na jouw eerste studiejaar verdergaat in de richting van Groene Biotechnologie!

In Biotechnologie deel je in het eerste jaar vakken met Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Zo leg jij een goede basis voor de komende studiejaren en kun je kiezen uit de verschillende richtingen. Kies je voor Groene Biotechnologie? Dan ga je in het tweede en derde jaar dieper in op planten, en op hoe die van binnen en van buiten werken. Hoe communiceren planten met de wereld? Hoe passen ze zich aan de omgeving aan? En hoe komen de vruchten van de boer tot stand?

Ook leer je nieuwe onderzoekstechnieken die je vervolgens zelf toepast op het lab. Zo voer je jouw eigen onderzoek uit. In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf of universiteit om je te ontwikkelen tot zelfstandig onderzoeker. In het vierde jaar studeer je net als ik af, om zo een professionele laborant in de Groene Biotechnologie te worden.

Heb je vragen over de opleiding? Twijfel niet om die aan mij te stellen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!