Biotechnologie voltijd

Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!

Vraag het aan student Suus Valkering

Hi! Ik ben Suus Valkering en ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding Biotechnologie bij Inholland.

Als je van biologie en planten houdt en daar ook echt iets in wil betekenen, dan is dit de opleiding voor jou! Biotechnologie houdt zich bezig met de technieken om biologie te gebruiken voor praktische doeleinden. Ook al ga je bij Inholland de kant op van de groene biotechnologie om je te specialiseren in biotechnologie met planten, blijft het ongelooflijk breed. Denk aan onderzoeken met ziektes van planten, waarbij je gaat kijken wat jij daartegen kunt doen. Of manieren om de vruchten van planten nog beter, lekkerder en mooier te maken. Of misschien wil je wel de bloemenkant op; dat kan natuurlijk ook!

Bij Inholland volg je in het eerste jaar alle vakken die ook studenten Chemie en Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek volgen. Zo leg je een goede basis voor de komende studiejaren en kun je kiezen voor een van deze drie opleidingen. Vanaf het tweede jaar specialiseer je je in de groene biotechnologie. Je gaat dieper in op alle aspecten die bij planten komen kijken, zowel op het laboratorium als in de hoor- en werkcolleges. Het leuke hieraan is dat je alles wat je leert in de lessen gelijk kunt toepassen op het lab.

Uiteindelijk ga je in het derde jaar stagelopen bij een bedrijf of universiteit en help je bij belangrijke onderzoeken waar je de kennis en vaardigheden toepast die je de jaren ervoor hebt opgedaan. Zo ontwikkel je jezelf tot een zelfstandige onderzoeker die klaar is om in het vierde jaar af te studeren tot een professionele laborant in de groene biotechnologie.

Mocht je nog iets willen weten over de studie of Inholland zelf, dan help ik je daar graag bij!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!