Biotechnologie voltijd

| Amsterdam |

Kunnen we voedingsgewassen resistenter maken tegen ziektes, zodat minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn? Zouden we groenten kunnen produceren met een hogere voedingswaarde of andere - voor de mens - gezonde inhoudsstoffen? Is het mogelijk dat we slimmere voeding ontwikkelen die past bij je eigen behoefte op basis van je DNA-profiel?
Biotechnologie is een onderzoeksveld met vele toepassingsgebieden. Binnen de twee richtingen die wij aanbieden gaat het bijvoorbeeld over het verbeteren van planten en gewasopbrengsten (Groene Biotechnologie) of over het ontwikkelen van innovatieve voedingsmiddelen die ons helpen om gezond oud te worden (Food Science).
Van het toepassen van DNA-technologie binnen een laboratorium tot bio-informatica: met menselijk, dierlijk en plantaardig materiaal kunnen we elke dag meer. Wat vandaag in het lab wordt ontdekt, kan morgen de wereld veranderen. Wil jij deel uitmaken van deze fascinerende ontdekkingstocht? Kies dan voor de opleiding Biotechnologie. In vier jaar word jij dan dé specialist die betere landbouw- en/of voedselproducten ontwikkelt.

Vind meer uit over de opleiding Biotechnologie