Bouwkunde voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Harmen Heinen

Ik ben Harmen Heinen, 19 jaar en studeer bouwkunde in Alkmaar. Voor deze opleiding heb ik de HAVO gedaan, richting natuur en techniek met de keuzevakken economie en informatica. Naast het studeren doe ik aan korfbal, waar ik zelf ook scheidsrechter ben.

De keuze bouwkunde was voor mij makkelijk. Ik wist vanaf kleins af aan al, dat ik in de bouw wilde. Ik ben inmiddels in het tweede jaar beland. En de studie bevalt me nog steeds prima. Het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat het een makkelijke studie is, want je moet hardwerken om je studiepunten allemaal binnen te halen. Natuurlijk is er naast het studeren ook nog tijd voor ontspanning. Op de vrijdag gaan we regelmatig met de hele klas even de Soos in om een drankje te doen. En andere leuke activiteiten zijn de vele excursies die we maken en natuurlijk niet te vergeten de studiereis die je na een half jaar maakt.

Bouwkunde is in Alkmaar een redelijk kleine opleiding, dit heeft als voordeel dat je snel alle andere studenten bouwkunde leert kennen. Wanneer je vragen heb over een vak is het daarom makkelijk om iemand te vragen om even te helpen. Na het eerste jaar ga je al gelijk een half jaar full time op stage, zodat je gelijk kan er varen hoe het er aan toe gaat op de bouwplaats zelf. Dit is een tijd waar je onwijs veel zal leren en ervaringen op kan doen. In de projecten maak je dit ook al wel mee, maar hoe gaat dit nou in de praktijk?

Als er vragen zijn betreffende de opleiding of het studeren bij Inholland Alkmaar, schroom dan vooral niet en stuur me gerust een mailtje.Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!