Business IT & Management voltijd

"Met een diploma Business IT & Management op zak sta je sterk in de maatschappij."

bedrijfskunde-informatica.jpg

Docent Dick Schrama

Mijn naam is Dick Schrama, ik geef les aan de opleiding Business IT & Management in Alkmaar. De vakken waarin ik lesgeef aan tweede- derde- en vierdejaarsstudenten zijn; Agile software development, datamodelleren, trends in IT, business intelligence, datawarehousing, IT-architectuur en governance of IT.

Zelf heb ik een hbo opleiding gevolgd aan de Pedagogische Academie en op universitair niveau Andragologie gestudeerd. Voordat ik in 1988 docent bij Inholland werd was ik docent besturingssystemen, programmeertalen en applicatiesoftware bij het Rekencentrum van de Universiteit Utrecht. Tevens ben ik bij DS-Automatisering zzp'er op het gebied van IT-onderwijs en software engineering geweest. Daarnaast ben ik lid van diverse clubs die aansluiten op mijn lessen en specialisaties. Alle ervaringen die ik heb opgedaan in het werkveld gebruik ik tijdens het lesgeven, daarnaast haal ik op dit moment kennis uit het begeleiden van afstudeerders en stagiaires, uit seminars en cursussen.

Het persoonlijk contact tussen student en docent is direct en informeel. Docenten zijn eigenlijk de senior collega's van de studenten, we werken samen naar je diploma toe. Afgestudeerden van deze opleiding komen terecht in een baan bij een organisatie die de automatisering zelf wil onderhouden. Of ze vinden een functie bij detacheringbedrijven die de werknemers voor een bepaalde tijd bij een externe klant plaatsen.

Mijn tip voor aankomende studenten: met een diploma Business IT & Management op zak sta je sterk in de maatschappij doordat je goede baankansen hebt.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!