Business IT & Management voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
   at Umbraco.Core.Models.PublishedContent.PublishedContentWrapped.GetProperty(String alias, Boolean recurse)
   at Umbraco.Web.PublishedContentModels.Image.get_ImageAltText() in D:\Agents2018\Build\Agent1\_work\9\s\Main\Umbraco.Web.PublishedContentModels\Image.cs:line 20
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_media_cshtml.Execute() in D:\Websites\www.inholland.nl\Views\Partials\grid\editors\media.cshtml:line 19
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in D:\Websites\www.inholland.nl\Views\Partials\grid\editors\base.cshtml:line 20

Vraag het aan student Lakeischa Schimme

Hoi!
Ik ben Lakeischa en ik studeer op dit moment Business IT & management aan Hogeschool Inholland. Ik heb deze opleiding gekozen omdat het een hele brede opleiding is. Je kan na het afstuderen heel veel kanten op. Ik heb ervoor gekozen om deze opleiding te volgen bij Inholland omdat het voor mij niet heel veel reizen is. Ik ben niet heel lang onderweg en dat betekent dat ik meer tijd heb om andere dingen te doen.

Voor ik naar het hbo kwam heb ik mijn havo-diploma behaald. Ik had het C&M-profiel zonder wiskunde en met kunst. Wat mij opviel in het eerste jaar was het verschil in de manier van lesgeven op het hbo. Je bent niet verplicht om iets te doen, je hebt heel veel zelfstandigheid. Je moet dus wel echt willen studeren, het is namelijk heel makkelijk om te zeggen "Nee, vandaag heb ik geen zin, ik doe/ga het morgen wel."

Ik heb het erg naar mijn zin op de opleiding. Ik heb leuke nieuwe mensen ontmoet en een gezellige klas. Ook de vakken en alles wat we leren vind ik heel interessant. De leukste vak(ken) vond ik toch wel datamodelleren en procesmodelleren. Hierbij leer je hoe je de bedrijfsprocessen schematisch weer kan geven en hoe ze in verbinding staat met elkaar. Het leukste project vond ik data- en procesanalyse. Tijdens dit project heb ik veel geleerd over hoe een bedrijf te werk gaat. Ook heb ik kunnen groeien als projectleider.

De eigenschappen van een BIM'er lopen erg uiteen. Je moet analytisch zijn, goed kunnen samenwerken, doorzettingsvermogen is handig om te hebben en je moet oplossingsgericht kunnen werken. Als je een van bovenstaande eigenschappen nog niet hebt dan leer je het wel tijdens de opleiding. Het zijn geen eisen, het zijn eigenschappen die handig zijn als je ze al hebt. Zo niet dat kan je ze leren.

Ik hoop dat ik bij een adviesbureau mijn stage kan lopen. Het lijkt mij heel interessant om te zien hoe zo'n bedrijf in elkaar zit en hoe men daar te werk gaat. En als ik later groot ben? Ik hoop dat ik op een dag de functie van projectleider mag vervullen. Het werken in projecten en voor verschillende (internationale) bedrijven spreekt mij heel erg aan.

Naast de studie ben ik ambassadeur van Inholland. Dit houdt in dat ik bijvoorbeeld meewerk op open dagen en voorlichtingen geef over de school of onze opleiding. Ook kan je makkelijk 12 tot 16 uur per week werken naast deze studie.

Ik raad deze studie aan omdat hij heel divers is. Je kan na het afstuderen verschillende kanten op. Er wordt na het afstuderen ook echt naar jouw expertise en kennis gevraagd, dus zal het niet lang duren voor je een baan hebt. Als tip wil ik je meegeven dat je ervoor moet zorgen dat je plezier hebt in wat je doet. Als dat niet zo is, betekent het dat je iets anders moet gaan doen. Alles wordt namelijk moeilijker als je niet doet wat je wilt doen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!