Business Studies voltijd

“Scorende Jongens is een initiatief waar ik mijn visie en passie in kwijt kan."

Student in Beeld - Evon Zevenbergen

Studenten van Inholland zijn ondernemend, ambitieus en innovatief. Zij laten dit zien door de vele projecten die zij doen, vaak in opdracht van het werkveld en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Om te laten zien hoe trots we zijn op onze studenten zijn we de campagne Student in Beeld begonnen om onze studenten in beeld te brengen. Evon Zevenbergen volgt niet alleen de opleiding Business Studies bij Inholland Den Haag. Hij richtte ook de voetbalschool Scorende Jongens waar kinderen van 7 tot 12 jaar gratis kunnen voetballen op trapveldjes.

De stichting Scorende Jongens is een voetbalschool die gratis trainingen verzorgt voor kinderen van 7 tot 12 jaar in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Woubrugge en andere plaatsen in de regio. Scorende Jongens heeft als doel mensen te verbinden met voetbal als middel en plezier als uitgangspunt. “Scorende Jongens is een initiatief waar ik mijn visie en passie in kwijt kan. Het is een organisatie die niet afhankelijk is van een bond of iets dergelijks. Hierdoor kunnen we een eigen koers varen en flexibeler opereren. Het geeft veel vrijheid om nieuwe dingen te proberen en lekker actief bezig te zijn met ondernemen en evenementen organiseren.”

Het concept van Scorende Jongens is volgens Evon ontstaan uit de behoefte van de doelgroep zelf. Het idee ontstond al toen Evon 13 jaar was en hij met jeugdvriend Sebastiaan Bredenbeek, toen 12 jaar, dagelijks op straat te vinden was om een balletje te trappen met buurtkinderen. Dit groeide al snel uit tot een wekelijkse training op zondag op een trapveldje in de buurt. Al snel wilden de jongens deelnemen aan toernooien en hadden zij behoefte aan structurele trainingen. Hiervoor moesten er ballen, pionnen en hesjes aangeschaft worden.

Inmiddels hebben de jongens hun ideeën in daden omgezet en organiseert hun stichting sinds 2010 jaarlijks het ‘Scorende Jongens toernooi’ in Alphen aan den Rijn. De stichting ontving zelfs verschillende onderscheidingen. Zo mocht de stichting zich ‘Beste sportbestuur van Nederland 2010/2011’ noemen volgens NOC*NSF.

“Het meest trots ben ik op de prestaties die het team van vrijwilligers de afgelopen jaren heeft bereikt. Veel mensen zeggen dat die prestaties voornamelijk door mij komen en dat ik de drijvende kracht ben achter Scorende Jongens maar daar ben ik het niet mee eens. Het is het team dat iedere keer wisselt maar wel iedere keer weer een fantastische prestatie levert. Dat maakt het tot wat het nu is.”

“Het mooie van de combinatie met de opleiding Business Studies is dat ik leer en tegelijkertijd ervaring opdoe in verschillende bedrijfsonderdelen. Mijn motivatie voor deze opleiding is voornamelijk de wens om ondernemer te worden. Ik zou graag mijn ervaring in willen zetten om een succesvolle commerciële onderneming te runnen. Scorende Jongens is een succesverhaal, en dat blijft alsmaar groeien, maar het is en blijft wel een non-profit organisatie.”

Heb je vragen over Business Studies?

Wij helpen je graag verder!