Business Studies voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Chrissie Koenhein

Mijn naam is Chrissie Koenhein, ik ben 18 jaar oud en studeer Business Studies bij Hogeschool Inholland Alkmaar. In 2015 ben ik met deze studie begonnen en momenteel zit ik in het tweede jaar. Na het behalen van mijn havo diploma was ik zoekend naar een passende vervolgopleiding. Na vele open dagen te hebben bezocht kwam ik tot de conclusie dat mijn interesse in de zakenwereld ligt.
Ik wist echter nog niet specifiek welke economische opleiding het beste bij mij paste. Business Studies was daarom een perfecte oplossing. In de eerste twee jaar maak je kennis met vele sectoren uit het bedrijfsleven en in het derde jaar kies je een richting die het beste bij jou past. Tijdens het eerste jaar ben ik erachter gekomen dat marketing mijn ding is. Dit omdat ik de psychologie achter het koopgedrag van mensen zeer interessant vind, en omdat ik denk dat ik later mijn creativiteit in dit beroep kwijt kan. Wat deze studie aantrekkelijk maakt, is dat je als afgestudeerde Business Studies student een brede kennis hebt over het bedrijfsleven. Zo weet je als afgestudeerde marketeer ook iets van recht, financiering en personeelszaken.

Zelf ben ik woonachtig in Alkmaar. Door de ervaringen en verhalen van vrienden en familie voelde Inholland vertrouwd aan. Ook vind ik het fijn dat ik op tien minuten afstand van mijn school woon. De meeste docenten komen zelf uit het bedrijfsleven en geven naast de betreffende theorie, voorbeelden uit de praktijk. Ook delen ze hun ervaringen, wat mij vaak inspireert. Ik ervaar Hogeschool Inholland Alkmaar als een zeer fijne school!

Als je vragen hebt over de school, de opleiding of de stad, dan beantwoord ik ze graag voor je!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!