Business Studies voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

BBS - Kevin Berkhout.jpg

Vraag het aan student Kevin Berkhout

Nadat ik mijn havodiploma behaalde ben ik Bedrijfseconomie gaan studeren. Ik kwam er al snel achter dat dit niet helemaal de juiste opleiding voor mij was en dat de school niet bij mij paste. Na een tussenjaar heb ik ervoor gekozen om de opleiding Business Studies te volgen aan de Hogeschool Inholland te Diemen.

Na het behalen van mijn havo wist ik totaal niet wat ik wilde gaan doen. Ik heb altijd affiniteit gehad met economische vakken, dus voor mij was het wel duidelijk dat ik de economische kant op wilde.

De opleiding Business Studies sprak mij aan door de brede oriëntatie in de eerste twee jaar. Omdat je bij Business Studies pas in het derde jaar een afstudeerrichting moet kiezen heb je al twee jaar kennis verkregen van verschillende vakgebieden. De opbouw van de opleiding in combinatie met de mate van begeleiding van Inholland was voor mij de doorslag om Business Studies te gaan studeren.

Voor mij is dit een perfecte keus geweest. Ik heb altijd de droom gehad om een eigen bedrijf te starten, de afstudeerrichting Ondernemen sprak mij dus gelijk aan als afstudeerrichting. Bij de afstudeerrichting Ondernemen word ik begeleid in het opzetten van een eigen bedrijf, dit helpt mij enorm in het moeilijke begin van het zelfstandig ondernemen. Ook heb ik stage gelopen bij een startup in het centrum van Amsterdam, hier heb ik dan ook veel geleerd over wat er allemaal komt kijken bij een beginnend bedrijf. Ik heb bewust gekozen om bij een startup stage te lopen, omdat dit mij het gevoel gaf dat ik hier het meest kon leren. Na mijn studie hoop ik een eigen bedrijf te hebben waar ik mij volledig op kan storten.

Ik raad de opleiding Business Studies vooral aan aankomende studenten aan die affiniteit hebben met economische vakken en nog niet zeker weten wat zij later willen worden. De opleiding Business Studies geeft de unieke mogelijkheid om te oriënteren op de verschillende richtingen. Met oog op de toekomst is de opleiding Business Studies een uitstekende keus, omdat er steeds meer gevraagd wordt van een afgestudeerde Hbo-student. De opleiding Business Studies geeft de benodigde kennis op meerdere gebieden.

Als tip aan aankomende studenten wil ik adviseren om vroeg te beginnen met het oriënteren op de verschillende opleidingen en vooral veel vragen te stellen aan studenten van opleidingen die jou interessant lijken.Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Heb je vragen over Business Studies?

Wij helpen je graag verder!