Business Studies voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Michelle Rigterink

Ik ben Michelle Rigterink. Ik ben in 2015 begonnen aan de opleiding Business Studies, Inholland Haarlem.

Vanaf de basisschool ben ik naar het vmbo-t gegaan. Hierna heb ik een keuze moeten maken tussen havo of mbo. Ik heb toen gekozen voor het mbo: juridisch medewerker zakelijke dienstverlening. De reden hiervoor was dat ik mij wilde gaan specialiseren. Juridisch medewerker was in die tijd ook een vooropleiding voor hbo MER (Management, Economie en Recht).

Tijdens mijn mbo ben ik erachter gekomen waar mijn interesses echt lagen. Dat is niet bij recht, maar bij cijfers en vooral afwisseling.

MER studeren was ook geen optie meer, omdat deze opleiding was opgeheven. Ik ben toen gaan kijken naar een soortgelijke studie, namelijk IBMS (International Business Management Studies). Deze opleiding is voor mij niet geschikt, omdat het Engelstalig wordt gegeven. Later kwam ik erachter dat MER met een aantal opleidingen was samengevoegd tot Business Studies. Na genoeg informatie op de Open Dag te hebben gekregen, ben ik een dag gaan proefstuderen. Hierna was de keuze makkelijk, ik wilde Business Studies studeren.

Business Studies is een leuke en vooral goede opleiding. Het is interessant als je niet exact weet welk beroep je later wilt uitoefenen, van afwisseling houdt en een Nederlandstalige opleiding wilt studeren. Toen ik begon met de studie viel mijn interesse voor marketing. Nu bijna een jaar later kan ik zeggen dat dit niks voor mij is en dat ik meer geschikt ben voor bedrijfseconomie.

Hoe kan ik jou helpen?
Een keuze maken is niet makkelijk. Ik heb zelf ook ups en downs gehad. Graag wil ik je hierbij helpen. Je kan mijn vlogs bekijken, waarin ik je laat zien hoe mijn leven als Business Studies student eruit ziet. Ook mag je mij alles vragen.

 Ben je benieuwd naar Business Studies of bedrijfseconomie? Stel mij gerust al je vragen. Het mag overal over gaan. Liever een vraag te veel dan te weinig!Bedankt. Ik probeer zo snel en duidelijk mogelijk je vraag te beantwoorden.

 

Vlogs

Via mijn vlogs kunnen jullie een kijkje nemen in mijn studentenleven.
Zo heb ik in een vlog onder meer laten weten hoe de overgang van het mbo naar het hbo was.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!